Bild
Nästa artikel

Klassiker på Wenngarn 17 september!

Fullträff för alla 1900-talsklassiker

Förra året kom över 1 200 fordon och nu fortsätter vi utveckla Klassikers stora höstträff. Genom ett unikt samarbete med Wenngarns Slott i Sigtuna norr om Stockholm kan vi erbjuda en motorträff i vackra omgivningar för hela familjen. Wenngarn öppnar sin slottspark för klassiska bilar, mc och moppar från hela 1900-talet och reserverar slottsterrassen för årets specialtema – 1970-talarna!

I år är det sjuttiotalet som står i fokus på Klassikers stora höstträff. Vi klämmer in så många sjuttiotalsbilar vi kan på terrassen nedanför Wenngarns slott. Kom gärna i 1970-talsoutfit – för de extra stilsäkra ordnar vi en Concours de Charme med 1970-talstema!

Men tro inte att klassiker från andra årtionden är bortglömda – träffen välkomnar alla entusiastfordon från hela 1900-talet! Vi kommer att sortera upp er efter decennium och arrangera temaparkeringar över hela Wenngarns vackra omgivningar.

I slottsparken ordnar vi en marknad för automobilia såsom roliga tillbehör, modellbilar, litteratur, affischer och mycket annat kul – väderskyddat under tälttak. Platser finns att hyra genom Mats Älfvåg – se nedan.

Ett speciellt salutorg för klassiska fordon ordnar vi även i år. Att ställa ut kostar inget extra och ger dig en unik publik.

Vill du med din klubb ställa ut med ett urval på 3-5 bilar på klubbgatankontakta oss i förväg så fixar vi det i mån av plats!

För barnen kommer mycket roligt att finnas att göra! Mulle Meck kommer på exklusivt besök, dessutom finns roliga tävlingar samt möjlighet att träffa och mata djuren på Wenngarn.

Samtidigt ordnas en vintagemarknad på Wenngarn av Förken Pralin och Good Old Vintage. De har även lovat en modevisning med 70-talstema!

Vi laddar helt enkelt för en heldag på Wenngarn – välkommen!

Klassiker på Wenngarn 2017
Vad? Träff för alla klassiska bilar, mopeder och motorcyklar från 1900-talet.
När? Söndagen den 17 september kl 10-15.
Tema? Träffpunkt 70 – specialutställning för alla 1970-talare! Specialplats på terassen.
Andra årtionden då? Alla entusiastfordon från hela 1900-talet är välkomna och kommer att delas in efter decennium.

Automobiliamarknad? Årets kvalitetsmarknad för automobilia, litteratur, modellbilar och annat kul blir större – och under vädersäkert tälttak. Pris per säljplats är 500 kr och antalet platser är begränsat. Kontakta Mats Älfvåg för mer info och bokning. Tel 073-704 47 99

Snyggaste 70-talsekipage: Var med i vår concours-tävling med 70-talstema där både fordon och besättning bedöms – fina priser i potten! Föranmäl dig här senast 14/9!

Biltorg! Sälj din bil på Wenngarn! På en särskild plats ordnar vi ett klassikertorg – tills det är fullt. Ingen föranmälan, säg bara till vid insläppet!

Föranmälan? Nej, bara om du ska sälja på marknaden eller vara med i concours-tävlingen.

Inträde/parkering? Klassiker nr 8/2017 gäller som inträdesbiljett, annars gäller 100 kr per ekipage. Alla som betalar inträde får senaste numret på köpet! Ha gärna kontanter redo för att insläppet ska gå så smidigt som möjligt.

Var ligger Wenngarn? Strax utanför Sigtuna, drygt 30 minuter från Stockholm och 20 minuter från Uppsala. Vägbeskrivning på www.wenngarn.se

Boende? Bo på nyrenoverade Hotell Anstalten med gångavstånd till slottet. Specialpaket för Klassikerläsare: 895 kr inkl trerätters middag (del i dubbelrum). Ange Klass17 för att boka detta paket! bokning@hotellanstalten.se

Mat? Vällagat i restaurangen, pizza i Dammstugan, kaffe i slottscaféet och nygrillat i trädgården...

Hur görs åldersindelningen? Vi är inte stenhårda på årsmodellsindelningen. Det räcker om bilen är av exempelvis 1970-talsmodell – om den sedan är tillverkad 1969 eller 1980 spelar mindre roll, vill du gärna stå bland 70-talarna är det ok. Samma kriterium gäller alla olika decennier.

Välkommen!

Kommentarer

#1
Uno Lööv
2017-05-20 08:39

Vi hade gärna besökt detta, min fruga och jag. Hvi får se ifall ekonomin tillåter den långa resan i sommar.