Nästa artikel
Cykeltur till stock car-bana
ARNE

Cykeltur till stock car-bana

Publicerad 27 juli 2011
Min klasskompis och granne Hasse Stergel, son till operaballerinan Ingeborg Stergel om ni minns, hade fått en ny …

… treväxlad Crescentcykel av finaste modell. Hasse som var väldigt företagsam tyckte att vi alla ungar som hade cyklar skulle ta en cykeltur till Södra Motorstadion i Handen för att på plats bevittna de häftiga Stock car-tävlingarna.

Jag åkte på min Husqvarna som saknade växlar och jag minns än i dag hur jag längtade efter en påhängsmotor, bara en liten så man slapp att trampa på den omoderna cykeln som mest lämpade sig för kortare utflykter i grannskapet.

Väl framme vid motorstadion fick man vila och titta på de spännande tävlingarna. Södra motorstadion som numera heter Torvalla IP var även speedwaylaget Tigrarnas hemmabana.

Några år efter den jobbiga cykelturen som nog var mest jobbig när man skulle hänga med den vältränade Hasse Stergel på sin nya växelcykel, kunde jag gratis åka buss till tävlingarna. jag hade frikort tack vare mitt konduktörsjobb.

Med min nya småbildskamera av märket Agfa Silette kunde jag föreviga några av deltagarna. Den kantiga bilen på bilden visar segraren och jag tror att det är en Ford av tidig 30-talsmodell.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.