Nästa artikel
Vintern är lååång
P-MÄRKT

Vintern är lååång

Publicerad 31 mars 2011 (uppdaterad 2 april 2011)
Vissa läsarbrev är förbaskat roliga. Som det här från Olle Hildebeck. Samtidigt blev det ett bra inlägg till P-märkt.

"Jag är en av dem som går i dvala under vintern och funderar på vad man ska ta sig till. Min fru brukar släpa ut mig på promenader och det som är intressant är hur många bilar som är övergivna, och hur tydligt det syns på vintern.

På sommaren har man inte en aning hur länge en bil stått. Men senaste tiden har jag sett rätt många bilar som står översnöade.
En Jagga XJ-S står och ser ledsen ut i Vendelsö.
En MB W123 (?) är översnöad i Trollbäcken.
En mörkblå S-klass står även den i Trollbäcken.
Man går förbi och får dåligt samvete och undrar vilken organisation man kan skänka pengar till så stackarna blir omhändertagna, och ägarna bötfällda.

Jag drömmer om att det är en felfri 5 000-milare som står där, och om jag bara ringer på, så skänker den äldre mannen den till mig för att jag visat intresse. Men innerst inne vet jag att motorn troligtvis är sönderfrusen och att skärmarna rostat igenom, och det är därför bilarna står där. Och därinne sitter en sur jävel som skulle jaga mig till nästa socken om jag vågade ringa på och fråga om Mercan utanför.

Sedan har jag en protest: att det var en ”sprojtans” Range Rover med i senaste numret. Ni borde raggat upp en gammal Range Rover, eller annat entusiastfordon som dragbil.
Vill jag läsa om en ny Range Rover kan jag köpa Teknikens Värld. Ni kunde ringt mig, då kunde ni fått låna bilen på bilden. Min fd Caprice och Thunderbird på släp. Även om det var på hektot när att ekipaget fick köras i den konstellationen. T-bird är rätt tung.

Tack för en bra tidning, jag gillar den verkligen!
Hälsningar
Olle"

En MB W123 (?) är översnöad i Trollbäcken.

En Jagga XJ-S står och ser ledsen ut i Vendelsö.

Olles dragarbil. Bättre än ny Range Rover.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.