Nästa artikel
Golf Mk2, sprayburkar & hemlig Volvocoupé
PODCAST

Golf Mk2, sprayburkar & hemlig Volvocoupé

Publicerad 9 mars 2021
Den skulle ersätta den legendariska P1800 men projektet lades ner i förtid, Fredrik Nyblad har forskat kring den okända Volvocoupén P172. Kan en sprayburk ge samma resultat som en färgspruta? Joakim Bergqvist tror sig veta svaret. Dessutom lär Carl Legelius ut sina "bästa" spartips och så diskuterar vi Volkswagen Golf Mk2.

Fredrik Nyblad har slagit till på en ny bruksbil. Han köpte bilen osedd hos en handlare 60 mil bort.

– Jag har gått från en Volvo V70 till en 940 från 1995. Den har gått 25 000 mil men ser väldigt välvårdad ut. Den är helt fantastisk.

I senaste numret av Klassiker reder vi ut historien bakom en av Volvos största missar under 1970-talet, nämligen ”projekt 172”. Det var en sportcoupé med motor från Volvo 164.

– Den hade nog haft ett väldigt högt samlarvärde hos entusiaster om den hade tillverkats. Det blev bara en lermodell och några inredningsmockuper. Jag tror den hade kört om P1800 som Volvos mest ikoniska modell, säger Fredrik Nyblad.

Han har även skrivit en köpguide till Volkswagen Golf generation två, och lyfter också upp specialversionen Golf Country.

– Nu åker var och varannan bilist runt i en crossovermodell, men Volkswagen tog i från tårna när de gjorde sin upphöjda Golf. Den ser helt vansinnig ut, som om den skulle köra över de andra bilarna på parkeringen.

Redaktionen spekulerar i att det säkert finns många riktiga lågmilare ute i garagen som knappt sett något solljus alls de senaste decennierna. 

– Det finns många bilar som ägarna har sparat på och som gömts undan. Nu dyker de upp.

Medverkande är Carl Legelius, Fredrik Nyblad och Joakim Bergqvist.

Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").

Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.

Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.