Nästa artikel
Brorsans Musse
Arnes backspegel

Brorsans Musse

Publicerad 22 juni 2015 (uppdaterad 30 juni 2015)
Kjelles fräna Ford Mustang stulen. Tak fick riktas.
Det är i slutet av 70-talet och via en kompis som har kontakter med en som importerar USA-bilar anmäler brorsan sitt intresse för en jänkare, helst en Corvette split window från 1963.  Det visade sig vara ganska svårt att tillgodose brorsans önskemål så det blev en Ford istället, en Mustang GT från 1967 med en 390 motor.

Det fick duga det var ju en snarlik bil som den som figurerade i filmen "Bullit". Glädjen blev dock kortvarig då bilen blev stulen, kanske på grund av sitt tuffa utseende. Polisen hittade så småningom Mustangen men nu var den inte så vacker längre ty banditerna hade lyckats att volta med bilen och nu forslades den till Bil och Allskrot i Gladökvarn.

På skroten blev bilen stående en längre tid i väntan på utredning. När en tid förflutit gavs brorsan klartecken att hämta fordonet som nu forslades till varvsområdet i Gröndal där brorsan sedan länge hyrde en meckarplats. Det blev en ganska omfattande renovering med bland annat riktning av tak. Tur att brorsan inte har tummen mitt i handen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.