Bild
Nästa artikel

Commodore och Kapitän – 37 sidor digital läsning!

ladda hem

Nu kan du tanka hem samling Klassiker-artiklar om Opel Commodore och Kapitän – att läsa direkt i dator, telefon eller läsplatta!

Ladda hem 37 sidor Opel Commodore och Kapitän!

Frossa bland tidigare artiklar från Klassiker! Köp enkelt i vår shop!
  • SUPERFYNDET! Opel dygnet runt! Möt en man som hittat sitt märke och sin modell – en Commodore Coupé 1970 i oförstört originalskick, med bara 4 900 mil på mätaren! Bankkamrerns gamla kärra.
  • FORMTOPPAD. Elegant, snabb, sportig – det var inte många konkurrenter som kunde sätta emot när Opel Commodore GS/E härjade bland fartåken i familjeklass för 30 år sedan. Anders Larsson hittade en oförstörd 8 000-milare med hela magin i behåll.
  • SVART PÅ VITT. Högst i rang bland Opels femtiotalsmodeller stod Kapitän. Den var mycket omtyckt i Sverige där vi sedan länge varit vana vid bilar med amerikanskt flyt i linjespelet och viskande sexcylindriga motorer. Mats Karlsson har haft sin -55:a sedan 1976.
  • RENOVERAD I GREVENS TID. Ivar Vimmes Opel Kapitän 1957 såg ut att vara i fint skick när han köpte den. Men under ytan lurade fusklagad rost. Att den är bland de sista tillverkade i Hammarbyhamnen i Stockholm gör den extra värd en ordentlig helrenovering. Efter 2 500 timmar så är den så fin som den såg ut.
  • UNDERBART MEN KORT. En av Europas mest kortlivade modeller någonsin var Opel Kapitän P1. Bernt och Ann-Maria Gustavsson från Forserum säkrade sitt exemplar för länge sedan.
  • GERMANIKANAREN. Tvåfärgslackering med pastelltema, panoramarutor, kromrikedom och ett spatiöst baksäte – Opel Kapitän P2 är en europé med amerikansk smak. Mats Blomqvists sextiotvåa genomgår en löpande förvandling – från raggarkappa till finkostym.
  • VÄCKELSEMÖTET. En Opel cabriolet från trettiotalet borde väl inte vara någon match att få igång? Står det inte en flaska med bensin där borta?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.