Nästa artikel
Göran Karlssons bilar på auktion
SÅLD

Göran Karlssons bilar på auktion

Publicerad 14 april 2011 (uppdaterad 18 april 2011)
Göran Karlsson, Gekås grundare, samlade bilar som få. Nu auktioneras samlingen ut. Men det finns några hinder.

När Göran Karlsson gick bort 2007 ägde han inte mindre än runt 200 bilar och cirka 100 motorcyklar. Stora delar samlingen har sedan dess visats på museet i Ullared. Men nu ska Görans barn sälja större delen av samlingen.

På kvarndammen.se finns nu 108 bilar, motorcyklar och mopeder på anbud. Men bli inte allt för uppspelt, det finns några hinder för dig som söker enskild drömbil.

– Göran Karlssons barn har önskemål om att bil- och motorcykelsamlingen om möjligt hålls intakt och även i fortsättningen visas för allmänheten. Samlingen säljs därför på anbud i två lotter och av anbuden ska framgå vilka planer som anbudsgivarna har för samlingen, säger Anders Ahlm, advokat på advokatfirman Lindahl som föreräder Göran Karlssons barn.

Den första lotten som säljs på anbud består av över 40 bilar och nästan 60 motorcyklar. Den andra lotten består av sex exklusiva bilar: en Aston Martin, två Ferrari, en Excalibur, en De Tomaso samt en amerikansk tävlingsbil.

I spalten till höger hittar du hela katalogen med samtliga objekt. Tyvärr är dokumentation och informationen knapphändig. Lite tråkigt med tanke på de stora summor som begärs.

Utropspris för Lott 1 är 9 000 000 kronor och för Lott 2 är utropspriset 3 000 000 kronor. Sista anbudsdag är den 29 april 2011.

Bilderna är tagna av Klassiker Claes Johansson, vid ett besök på museet. Objekten på bilderna ur den delen av samlingen som ska behållas av barnen. 

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.