Bild
Nästa artikel
Kandidat #4 Bentley R-type Continental

Kandidat #4 Bentley R-type Continental

Årets klassiker

Det är dags att rösta fram Årets Klassiker 2015! Här är kandidat nr 4, Helen Elmgrens Bentley!

Den har ägts av greve Bertil Bernadotte och motorjournalisten Gunnar Friberg. Men den som har haft glädjen av den magnifika Bentleyn längst är Helen Elmgren. Hon och maken Gunnar köpte den redan 1985 och har brukat, vårdat och njutit av den sedan dess. Det vittnar inte minst dragkroken om, Bentleyn är en utmärkt dragare om man vill flytta exempelvis en Veritas tävlingsbil. Klassikers Claes Johansson fick disponera bilen under en dag: ”Körningen är … storslagen, men högst mänsklig. Man känner sig uppburen och omhändertagen, men åläggs vissa plikter. Bygga fart är det första. Det sker inte med kick down i den annars så behagliga växellådan. Den 4,6 liter stora raka sexan tar tag underifrån och driver bestämt upp farten tills basgången hittar den oktav som berättar om effektiva resor tvärs över valfri kontinent, vilket är lika med 120 km/h...”
_________________________
Så röstar du: Läs instruktionerna i Klassiker 1/2016. Alla som röstar har chans att vinna fantastiska priser! Verktygsboden har bidragit med en enpelarlyft, hylsnyckelsats och en starthjälp. Dessutom helårsprenumerationer från Klassiker i potten! Senast den 18 januari måste du rösta.
 
Kandidat #4

Bentley R-Type Continental 1955
Ägare: Helen Elmgren
Foto: Claes Johansson
Läs mer i Klassiker nr 1/2015

Kandidat #4 Bentley R-type Continental
Kandidat #4 Bentley R-type Continental

Kommentarer

#1
Lars Lindblom
2016-01-05 14:17

Jag röstar på bil 4
Bentley R-Type Continental 1955

#2
Tomy Rönnlund
2016-01-15 17:34

Helt enkelt för dess otroliga linjer och detaljer. En klassiker i både form och design.

#3
Berit Hübinette
2016-01-17 15:20

Helt enkelt en fantastisk bil med underbara former! Det vore en dröm att åka och äga. Kandidat nr 4, Bentley R-typer Continental 1955.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.