Nästa artikel
Klassiska bilar och traktorer på auktion!
museum under klubban

Klassiska bilar och traktorer på auktion!

Publicerad 12 september 2018
Nu har budgivningen öppnat på Bilweb Auctions stora auktion på Per Larssons samlingar. Bland 246 utrop finns unika veterantraktorer, bilar och motorcyklar!
Per Larsson var bondsonen som under många år drev ett framgångsrikt bilföretag. Men traktorintresset fanns där hela tiden och tidigt började han bygga upp en samling veterantraktorer som brukats i Sverige. Han inte bara köpte, han renoverade också många av dem själv.

– Han spenderade all vaken tid på traktorerna, säger sonen Rickard. Ja, och så på företaget förstås. 

Per Larsson och hans hustru gick tragiskt bort i en bil­olycka 2010 och sedan dess är det Rickard Larsson som har haft hand om samlingen på Mossheddinge Gård mellan Staffanstorp och Klågerup. Rickard fullföljde sin fars intentioner om ett traktormuseum och öppnade för några år sedan Per Larsson Tractor Antique Museum  där en av landets finaste samlingar visades upp. 

– Men det har blivit för krävande, säger Rickard Larsson. Och jag är inte tillräckligt traktorintresserad. Nu ska nästan allt gå på auktion.

I samlingen finns många godbitar som John Deere Model A, Volvo T43 Hesselman och Oliver Standard 88.  På auktionen kommer ett 15-tal klassiska bilar och omkring 50 motorcyklar och mopeder att säljas. För att vara säker på att det mesta säljs har Rickard Larsson satt som han bedömer ganska låga reservationspriser på det mesta. 

Auktionen är nätbaserad via bilwebauctions.se och budgivningen är i full sving. Final den 15-16 september. 

 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.