Nästa artikel
Kluriga Klassiker – ny barnbok!
premiär

Kluriga Klassiker – ny barnbok!

Publicerad 10 september 2014 (uppdaterad 10 september 2014)
Barn kan av naturliga skäl inte känna nostalgi. Men de kan fascineras av form, färg och udda tekniska lösningar. Det tar den nya barnboken från Klassiker och Berghs Förlag fasta på!

Nu är den här – uppföljaren till Klassikers barnbok Paddan, Bubblan & Kojan som utkom 2011.

Den nya barnboken heter Kluriga klassiker – bilar som kan simma, klättra och krocka och är liksom föregångaren skriven av Klassikers Carl Legelius. Temat är bilar som sticker ut, som genom sin konstruktion skiljer sig från mängden. Amphicar som kan simma, Volvo Valp som kan klättra och Saab 99 som klarar mindre krockar utan att det syns. Andra bilar som lyfts fram är Citroën 2CV, DeLorean, Fiat 500 och Excalibur. Totalt avhandlas 12 klassiska modeller med lättsamma texter och eleganta bilder. På slutet finns en faktadel med hårda siffror.

Fotografierna är tagna av Simon Hamelius, Claes Johansson och Per Hammarsjö. För form och illustrationer står Jan Olsson.

Den stora premiären för boken sker på Klassikers träffhelg den 20-21 september i Stjärnhov. Boken går dock att beställa redan nu – direkt från Berghs Förlag. Priset är 110 kr inkl frakt! Klicka här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.