Bild
Nästa artikel
Tutti frutti Fiat – 54 sidor digital läsning!

Tutti frutti Fiat – 54 sidor digital läsning!

ladda hem

Fantastico – nu finns Klassikers artikelsamling om Fiat att ladda hem till din dator, läsplatta eller telefon! Tanka och njut!

54 sidor Fiat – bara att ladda hem!

13 Klassiker-artiklar om olika Fiatmodeller – allt på ett bräde!

Innehåll Klassikers digitala artikelsamlimg

 • En rejäl småbil. Förpackningskonstnären Enkel men aldrig simpel. Oändligt mycket mer än bara söt. Rymliga Fiat 600 är en provkarta på ingenjörskonst och känsla för form. En bil som alltid hittar sin ägare och älskas över allt annat.
 • Lågmilare - 5,1 mil. Lågmila mig hit och lågmila mig dit. Var går egentligen gränsen? Helst inte över fem mil i alla fall. Fiat 127 i otroligt skick!
 • En sån hade ju... Fiats första femtiotalare. Snygg men kanske lite undermotoriserad – Fiat 1400 var rymlig och genomtänkt men det gällde att växla ned i uppförsluten.
 • En sån hade ju... Forza Italia i folkhemmet. Fiat 1100 var liten men kompetent och blev en storsäljare. ”Aristokraten på moderna svenska vägar” sade Fiat själva.
 • En udda coupe. En finare Fiat. Med ny plåtkostym från Farina förvandlades dussinbilen Fiat 1200 till något mycket exklusivt och udda. Vi träffar på en av få överlevare.
 • Öppen framgång. RALLYROADSTERN! Lättad, breddad, utan stötfångare och med mattsvart motorhuv. Fiat 124 Abarth Rally CSA ser ut som ett tu t hemmabygge, men var Fiats högst seriösa satsning på rally i början av 1970-talet. Ewa Andersson i Malung äger ett av de 1 013 exemplar som byggdes.
 • Möte med Alfa GTJ. Dubbla överliggare Den ene är mjuk där den andre är hård. Men det är verkligen inte som du tror. Med sina nya dubbelkamsmotorer ville Fiat plocka poäng på en planhalva som egentligen tillhörde Alfa Romeo. Hur blev det? Vi kör Fiat 124 Sport och Alfa Romeo GT 1600 Junior.
 • En ägare sedan ny. Utropstecknen i historien om hur Jan-Axel Tolförs från Siljansnäs blev ägare till en Ghia 1500 GT för nästan femtio år sedan tar aldrig slut: Enda i Sverige! Utställningsexemplaret! Chassinummer 1!
 • Nyrenoverad. Hysteriskt orginell Vadå – inget speciellt med en Fiat Ritmo? Titta en gång till! Mats Nilsson hör till det fåtal som fått upp ögonen för dataålderns första bil. Han har dessutom renoverat ett exemplar!
 • Sport o targa. Fiat X1/9. Folksport med spets.Den tuffa kilformen blir extra tydlig när karossfärgen är fylligt orange. Bengt Hjortsberg i Västerås har bara gott att säga om sin spetsiga sommarbil. En sportvagn med massor av karaktär och klen synkronisering på trean. Något som går att vänja sig vid.
 • Stram körglädje Familjevagnens användbarhet med sportversionens motor Med miljonbilen 124 som bas kunde Fiat skapa blandningar av en mängd olika kaross- och motorversioner. 124 Special T är en ovanligt lyckad kombination.
 • Rallyikonen återfödd. Rune Andersson såg Markku Alen köra en Fiat 131 Abarth i Svenska Rallyt på 1970-talet. Trettio år senare har Runes dröm om att få äga en egen 131 Abarth blivit verklighet. Nästan.
 • Fiatfyndet. Nyckeln till fyndet med stort F kan vara att söka efter det som ingen annan letar efter. Daniel Pero hittade helrätt exemplar av Fiat 1500 1967 för bara 7 000 kronor.
Taggar: Reportage, Fiat

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.