Bild
Nästa artikel

Vi kör en Volkswagen Transport från 1954

VIDEO

I senaste numret av Klassiker tar vi ut Sveriges Biodlares Producentförenings gamla firmabil på en sväng – en helt orenoverade Volkswagen Transport i skåputförande från 1954. Se filmen från provkörningen av den unika överlevaren!

Med åren användes den allt mindre och i början på 1970-talet avfördes den slutgiltigt ur bilreservregistret. På en senare konkursauktion skulle bilen säljas men det enda budet som kom in var från en lokal entreprenör. Han bjöd 20 kronor och blev tredje ägare till bibussen. Vad den skulle användas till var oklart men en bra affär säger man inte nej till.

Vi kör en Volkswagen Transport från 1954

Till vardags drev han den lokala bensinmacken där även allt från sportartiklar till tv-apparater och järnvaror såldes. Skåpvagnen användes bara vid enstaka tillfällen så att kosta på en omlackering ansågs mindre viktigt, bina blev kvar.

Vi kör en Volkswagen Transport från 1954

Först i modern tid uppstod behovet av en transportbil. Men skulle det inte gå att damma av den gamla bussen? Jodå, efter en genomgång av bromsarna och en lätt översyn av den orörda originalmotorn var bibussen åter på rull. Däcken hade blivit något mindre runda av stilleståndet men ansågs ändå duga för brukskörningarna till soptippen.


Det här är en förkortad version av artikeln i senaste numret av Klassiker. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.