Bild
Nästa artikel

Välkommen till Skokloster 22 september!

fullträff för hela familjen

Första året på Skokloster blev en braksuccé med över 1 600 entusiastfordon och ­historiskt besöksrekord. Nu laddar vi för en ännu bättre träff! KlassikerMarknaden veteran & vintage, Concours de Charme, 80-talstema, publikframträdanden och så alla fantastiska fordon förstås!

20190406114540.jpg?itok=rVaW6epQ

Skokloster har redan en lång historia som mötesplats för motorintresserade och för många entusiaster är Skokloster synonymt inte med det fantastiska slottet byggt under svensk högbarock – utan med motorer. Här fanns till exempel fram till 2007 Rutger von Essens motorsamling. Grundad 1963 var detta ett av Sveriges absolut första motormuseer.

Förra året kom över 1 600 klassiska bilar till Klassiker på Skokloster! Det blev besöksrekord med runt 9 000 personer! I år rustar vi för att kunna ta emot minst lika många – och ytterligare odla den glada stämning och fantastiska bredd som präglar träffen. Vi har förstärkt med mer personal, fler matmöjligheter och fler toaletter. Vi kommer att arbeta aktivt med att förbättra kösituationen för besökare.

Som traditionen bjuder är det tredje söndagen i september som gäller – i år alltså den 22 september!

Vad? Superträff med veteran- och vintagemarknad.

För vilka fordon? Alla 1900-talets klassiker får ställa ut – bilar, mc och moppar.

Något tema? Jajamensan – i år är det 1980-talet som gäller. En stor yta närmast scenen är reserverad för 1980-talets fordon.

Stor veteran- och vintagemarknad med platser både inomhus och utomhus arrangeras av Mats Älfvåg Automobilia AB i samarbete med Good Old Vintage. Mer info för säljare hittar du i faktarutan nedan!


Inträde:
På plats: 200 kronor per fordon inkl passagerare. Gäller både utställare och besökare och ger tillträde till hela träffen och marknaden.
Förköp:
(rekommenderas) endast 120 kronor per fordon.

Concours de Charme. Klä dig i stil med din bil (eller moped/motorcykel) och ställ upp i vår roliga stiltävling! Det spelar ingen roll vilken årgång det är på bilen, alla decennier tävlar mot alla! Föranmäl ditt ekipage här: red@klassiker.nu

Provkör en klassiker! Motorhistoriska Riksförbundet fyller 50 år och firar genom att bjuda på åkturer och provkörningar i en rad olika klassiska bilar.

Sälj din klassiker! Ska du sälja bilen? Ställ ut den på vårt salutorg! Ingen föranmälan eller extra kostnad utöver inträde. Säg bara till när du kommer – gäller tills platserna tar slut.

Klubbanmälan
Vi kan av logistiska skäl tyvärr inte avgränsa ytor på utställarområdet för klubbar som vill parkera tillsammans. Som klubb kan ni reservera en plats för ett 3x3-meterstält och upp till tre bilar på vårt centralt placerade eventområde. Kostnaden är 1 000 kronor per klubb och platsen måste förbokas. Mer info via red@klassiker.nu

Kommersiella utställare
Har du ett företag med anknytning till vår hobby? Då erbjuder vi plats på vårt eventområde! Plats för ett 3x3-meterstält kostar 2 500 kronor, platsen måste förbokas. Mer info via red@klassiker.nu

Boende & middagspaket. Skokloster Hotell & Resataurang ordnar erbjuder ett förmånligt paket med boende i dubbelrum, tvårättersmiddag inkl dryck och frukost för 1 295 kr/person. Begränsat antal. Boka på bokning@skokloster.se

Mat och kaffe – det finns många möjligheter att fylla på energi på området!
Skokloster Hotell & Restaurang lovar flera olika möjligheter både inomhus och utomhus. Kaffe, mat och dryck!
Skoklostermacken: Godis, dricka och vällagad snabbmat i cool miljö. www.skoklostermacken.se
Slottscaféet på Skoklosters Slott: Finfika och kultur. www.skokloster.se

Camping
Skoklosters camping ligger bara några kilometer bort.
www.skocamp.se

Var är det? Skoklosters Slott ligger ca sex mil från Stockholm, fem mil från Uppsala, fyra mil från Enköping och knappt tre mil från Sigtuna. Hitta hit!

Missa inte heller
– Se ett av Europas främsta barockslott från insidan – Skoklosters slott har öppet kl 11-16 med fri entré.
Barnaktiviteter med Tina – färglägg i fina målarböcker och spela bilbingo!
Fordonspresentationer på rull
Se Verktygsbodens roadshow!

Programmet kommer att uppdateras löpande fram till träffen – kolla alltid här för senaste information!


 
Vintagekläder...
...och reservdelar, tillbehör och andra motorgrejer.
MHRF ordnar provkörning och medåkning i klassiska bilar!
Sälj din bil på vårt biltorg! Eller köp en ny!
Det händer hela tiden något kul på Klassikerscenen.
Välkommen!
Information för säljare på veteran- och vintagemarknaden

Vi välkomnar säljare av veteranprylar och vintagekläder, samlarsaker, automobilia, kuriosa och annat relaterat till hobbyn.

Inflyttning för säljare från lördagen den 21 september mellan kl 18.00 och 21.00 samt söndag morgon kl 06.00-08.00. Träffen öppnar officiellt kl 10.00. Ingen säljare får lämna före 15.00.

Priser
Säljplats inomhus i Museihallen 6 x 2 meter
(måste förbokas) 600 kr.
Säljplats utomhus 8 x 3 meter 400 kr
(även drop-in i mån av plats).

Marknaden arrangeras av Mats Älfvåg Automobilia i samarbete med Good Old Vintage och Klassiker. Säljplats på marknaden bokas genom Mats Älfvåg mats@alfvag.com
Tel 073-704 47 99. BG 5502-2255

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.