Nästa artikel
Samlarbil2017 – samlarbilsmässan i Örebro!
25-26 mars

Samlarbil2017 – samlarbilsmässan i Örebro!

Publicerad 19 december 2016 (uppdaterad 16 mars 2017)
Efter 2016 års succépremiär kunde vi inte annat än komma med en uppföljare! Välkommen till Samlarbil2017 – vårens stora event!
Den 25–26 mars 2017 öppnar dörrarna till Samlarbil 2017 – andra upplagan av samlarbilsmässan som blev en sådan succé 2016. Arrangörer är tidningarna Gran Turismo, Klassiker och Moped och tillsammans arbetar nu redaktionerna för att få till en utställning som till och med överträffar den förra året.

Temat är ”Från vrak till pärla” där allt från vackra ladufynd via pågående renoveringar till färdiga bilar kommer att ställas ut – både superrenoveringar och orörda originalbilar. I verkstaden mitt i hallen kommer du att kunna följa intressanta projekt som växer fram under helgen.

Saab mot Volvo – specialutställning! Den eviga duellen mellan bilföretagen som borde ha varit bästa vänner – på Samlarbil2017 ställer vi dem mot varandra. De första, de trendiga, de sportiga och prototyperna som aldrig blev av!

Beach 2017 – strandraggarna! Vi har samlat ihop gräddan av strandbilar – Mini Moke, Citroën Mehari, Renault R... ja resten får du se!

Italienska rallyhjältar! En äkta Lancia Stratos Stradale och två mycket välbyggda replikor av Fiat 131 Abarth och Lancia 037 – vilken fartfest!

Årets Klassiker – Volkswagen Karmann-Ghia Coupé! Smakfullt trimmad i tidsenlig stil. Kolla in bilen som Klassikers läsare röstade fram till Årets Klassiker!

Morfar – en Peugeot 403 med en gedigen familjehistoria. Möt Klassikers mekexpert Julle och hans fantastiska Peugeot!

Projekt 93 – så långt har Claes Johansson kommit med sin Saab 93!

Tidningen Moped bjuder på en fantastisk mopedkavalkad, dessutom är det final i tidningens byggartävling Årets Kustomizer!

Nerikes Fordonshistoriker bjuder på en stor utställning med lokala bilar och motorcyklar – missa inte det!

I garaget under huvudhallen satsar vi på en stor reservdels- och kuriosamarknad, där kommer du dessutom att kunna hitta bilar till salu. Det är delvis olika säljare på lördag och söndag så utbudet fylls på och varieras!

Senaste info hittar du på www.samlarbilsmässan.se
 
Fakta: Samlarbil 2017
Öppettider
Lördag 25 mars kl 9-19
Söndag 26 mars kl 9-17

Biljetter
Biljettpris 170 kr per dag eller 250 kr för hela helgen. Barn under 15 år gratis. Förköp kan göras till samma pris som i kassorna på Ticketmaster– då kan du också glida före kön. Grupprabatter för över 10 personer ges för exempelvis klubbar. Kontakta i så fall samlarbil@gtmagazine.se

Conventum ligger mitt i Örebro med nära till det mesta.

Mer info här!
 

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.