Nästa artikel
Tom Tjaarda talade i Lahtis
EVENEMANG

Tom Tjaarda talade i Lahtis

Publicerad 23 maj 2011 (uppdaterad 24 maj 2011)
På Classic Motorshow i Lahtis, som 2011 arrangerades för fjärde gången, handlade det mycket om design.

Det var fjärde året i rad som Classic Motorshow 2011 i Lahtis arrangerades. Den blev åter en fullträff – publiken svek inte trots att evenemangets andra dag sammanföll med morsdagen i den finska almanackan.

12 600 besökare hittade till mässcentret i Lahtis. Ett lyckat huvudnummer var bildesignerlegenden ”Tom Tjaarda” som fanns på plats för att berätta om bilformgivning.

Enligt traditionen fanns ett antal tävlingsbilar från Formula Ve till nostalgiska standardbilar från 60-talet som uppvisningskördes i en backe intill mässcentret. Bl.a. en Triumph Spitfire med klasseger från Le Mans som rattades av den f.d. rallystjärnan Simo Lampinen.

Årets tema var amerikanska bilar i Finland. De dominerade ju helt och hållet landets bilpark före andra världskriget och ännu en tid därefter.

Till jubilarerna hörde Porsche som firade sina 60 år på marknaden i Finland och Lada som har 40 år på nacken. Jaguar E-Type som lanserades för 50 år sen hade en ståtlig monter och hörde givetvis till dragplåstren på utställningen. Lika gamla Renault 4 firade man också med pompa och ståt genom att ställa ut olika modellvarianter av den minimalistiske veteranen.

Priset på 2 000 euro för den bästa montern gick till ”FLA Corse Club Finland” som med sina sportinspirerade italienska bilar på ett konkret sätt demonstreade sin klubbverksamhet. 

 

Text & foto Sture Engström

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.