Nästa artikel
Volvo 240: Babianarsle fixat!
Våra klassiker

Volvo 240: Babianarsle fixat!

Publicerad 1 september 2011
Träffpunkt 80 närmar sig och Carl Legelius letar tillbehör till sin standard-Volvo.

Reflexramp – det skulle man ha på 1980-talet. En bro mellan baklamporna, gärna prydd med modellnamnet i stora bokstäver.

Volvo hade givetvis ett babianarsle till 240-modellen på programmet och det sålde bra eftersom priset inte var särskilt högt och monteringen enkel.

Ända sedan jag köpte min Volvo 240 GL 1987 har jag haft lite span efter en reflexramp men det hade jag inte behövt. Den kom till mig! Omonterad i originalkartong!

Det var min gode vän Johan Ålander som stod för det oväntade bidragit. Han hade hittat den på en loppis och inte kunnat låta bli att köpa den. Tack!

På loppis hittade jag också ett kylarskydd i originalpåse, dock inte lika oanvänt som reflexrampen men en femma var det ju värt.

Men det finns mycket mer att sukta efter. En liten bläddring i en Volvokatalogen från 1987 får snålvattnet att rinna till: bakrutejalusi, extramätare, väghållningssats, snow cap, aluminiumfälgar, R-sportklädsel… Det finns inga gränser på hur pyntad en 240 kan bli!

Ett kylarskydd i originalpåse för en femma – taget!

Reflexramp till varje pris. På VW Golf var man tvungen att flytta ned nummerskylten och dra om sladdarna till belysningen om man ville ha det fint mellan bakljusen. Resultatet blev väl sådär...

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.