Bild
Nästa artikel
Fordar som försvann

Fordar som försvann

prototyper

Ford producerat otaliga modeller under årens lopp, men dom har undanhållit oss många också!

Kommentarer

#1
Per A Johansson
2013-12-20 13:07

Jag är imponerad av alla ovanliga bilbilder ni hittar! Nötterna roliga att försöka knäcka, ofta omöjliga. Beträffande Fordmodellerna: en Cortina fastback borde väl alla ha ägt en. Den fyrdörras Mustangen kunde vara Falcon 1964, eller skulle det allt för tydligt visa på släktskapet?

#2
Retro
2013-12-20 16:12

Cortina som fastback!, hmm,ja varför inte. Linjerna stämmer ju. Men Mustang som 4-dörrars njaaa, jag är skeptisk. Trots allt är det genom att prova och misslyckas som man tar sig framåt. Så många gånger som jag misslyckats borde jag varit framme för länge sedan.......

#3
Oscar G
2013-12-20 17:51

Klart det inte blev någon produktion av de rostfria Fordarna! Man kan inte trotsa den Heliga Tillväxtens budskap och tillverka något som inte går sönder.
Om inte bilarna vore självförintande skulle biltillverkarna bli det...

Henrys Lilla Röda var ju riktigt giftig, självförintande eller inte! Och jag får instämma om Cortinan: den hade de fått till riktigt bra, med ett självklart flyt i linjerna.

#4
Retro
2013-12-20 18:10

Alla dessa gamla bilar och prototyper har ju varit delar av evolutionen till dagens fordon. De som tycker att man är intresserad av gammalt skit borde reflektera över det att om inte dessa gamla skitbilar sett dagens ljus hade vi inte färdats bekvämt,säkert,luftkonditionerat eller sladdfritt idag. Den som inte ser framtiden är blind på ena ögat - den som inte ser sin historia är blind på bägge ögonen. (fritt citerat av någon mer berömd person än mig, förmodligen Mao eller Marilyn Monroe eller kanske Churchill, de sade många kloka och bevingade saker)

#5
Oscar G
2013-12-21 09:24

Retro: Vem tycker att vi är intresserade av gammal skit?
Ingen i min omgivning i alla fall, tack och lov.
Fast jag kanske har ovanligt liten (eller ovanligt vettig??) omgivning..?

Apropå ditt citat om historia och framtid:
En annan aforism lyder "Yesterday is history, tomorrow is a mystery."
Prototypernas historia speglar det som man tänkte sig vara framtiden då.
Utan dagens prototyper skulle vår egen framtid vara ett ännu större mysterium.

Inte mycket kittlar fantasin som prototyper, särskilt "av som aldrig blev"!
Så här inför jul frestas man att citera ett djupsinnigt poem:
"Än slank hon hit, och än slank hon dit..."
För visst har prototyperna svajat från ytterlighet till ytterlighet, men i sista änden har de ändå varit en liten del av den medelväg som kallas verklighet.

Leva i nuet är förvisso av godo på de flesta sätt. Men vi får ändå inte fastna helt i nuet! Då tappar utvecklingen styrfart - och vi vill ju inte, som prästens lilla kråka, sluta i diket... ;-)

God Jul!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.