Bild
Nästa artikel

På tiden Blocket

BLOCKHAREN

Blocket har länge varit motigt för gammelbilsentusiasten. Möjligheten att göra detaljerade sökningar på framförallt på äldre bilar har saknats - sökningar på bilar från 80-talet och äldre har hamnat i en hög. Nu blir det dock ändring då Blocket infört nya sökfunktioner liknande de tyska föregångarna mobile.de och autoscout24.de.

I menyerna för årtal går det nu att välja bland 50-, 60-, 70- och 80-talsbilar. Under den vanliga sökrutan ligger en ny ruta där vissa färger, motoreffekt, drivhjul, karosstyp, CO-utsläppp och karosstyp kan väljas.

Med de nya valmöjligheterna är det lättare att hitta de lite mer udda bilarna även om det fortfarande saknas många av valmöjligheterna från mobile.de där du kan välja exempelvis bilar med enbart skinnklädsel och elhissar.

En annan nyhet är att bilens registreringsnummer används för att visa en del av uppgifterna hos Transportstyrelsen. Årsmodell, datum för första gången i trafik och CO-utsläpp är några exempel. Samma uppgifter används även för att filtrera bort felstavningar. En Mersa blir med automatik en Mercedes då du som spekulant söker bland annonserna.

Med de nya funktionerna finns en potential att underlätta för seriösa spekulanter och ytterligare förstöra fritiden för vanesurfare av bilannonser. Att lista ut antalet röda och vita Saab 99 är lätt som en plätt idag. Koka lite kaffe, sätt dig framför datorn och resten av din dag är garanterat fylld!

Taggar: Blockharen
På tiden Blocket

Kommentarer

#1
Petter Nordblom
2010-04-23 01:34

Jag tycker det är helt värdelöst att det inte går att söka på årtal tidigare än 1980. Jag kanske tex vill kolla efter en SAAB 99 från 1978-82, varken äldre eller nyare. Det går ju inte!
Har tagit detta med blocket så jag hoppas att dom förstår. Varför inte kunna välja vilket årtal man vill från 1900 och framåt?

//Petter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.