Bild
Nästa artikel

Tvåtakt i tiden

BLOCKHAREN

Det är dags att slå till nu på en Saab 92. Antingen väljer du en lagom patinerad "runner" eller så vill du in i finsalongerna med en vinröd snygging med vita däcksidor.

En (1) annons på en Saab 92 på Blocket är en tendens, för att inte säga en trend. När två (2) annonser om Saab 92 ligger ute på samma gång är det rena rama lavinen.

Och det är just precis vad som pågår i detta nu. Här ställs spekulanten inför ett monumentalt vägval. Antingen den skönt patinerade för att inte säga gråstensliknande -56:an som bjuds ut i Lund. En bil som trots sitt lite lätt bedagade utseende ser ut att bära på en enastående åklust.

En bit in i produktionen fick modellen 93:ans heltäckande stötfångare. Men den här har den överlägset snyggare tvådelade varianten.

Den andra är en elegantare uppenbarelse. En vinröd -55:a som står i Blekinge. Just denna färg och årsmodell verkar vara den som överlevt i flest exemplar. Kalenderåret 1955 visar också en topp i produktionen, 5 138 tillverkade bilar av totalt 20 152 mellan 1949 och 1956.

 Vinröd var också en ny kulör det året, vilket gjorde att modellen kändes ett snäpp modernare.

55:an förefaller att vara en riktigt snygg renovering och bara det att den  saknar yttre backspeglar utlöser köpbegär. Vinrött gör sig bra ihop med vita däcksidor, något som ofta syntes på visningsbilar och i reklamsammanhang. Men också i den vanliga trafiken.

Nå. Vilken blir det nu då?

Taggar: Blockharen

Kommentarer

#1
Tomas Åström
2009-04-21 12:54

Och nu rasar lavinen över oss - ännu en 92 på Blocket! http://www.blocket.se/vi/21306395.htm?ca=10_s

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.