Bild
Nästa artikel

Rem sökes till Saab 92

Ooops. Plötsligt fick remmen ett nytt utseende.
Anders står på huvudet i i motorlådan i 92-husbilen. Vad har hänt? - Han laddar inte! Sista timmarna på dagens etapp gick perfekt, kanske inte så fort, men stadigt framåt mot Kristanstad, vidare upp i Småland. Beskedet från den blå-beige-röda husbilen var oroväckande. Men vi ångade på de sista milen i solnedgången och riktigt till Tingsryd kom vi inte. Men väl Urshult där Lidia Hellberg Urshult Camping tog emot expeditionen med öppna armar. Genast blev vi omringade av campinggäster och tusen frågor på engelska, tyska och danska. Men det brydde sig knappast Anders om. In i lådan försvann han och snart konstaterades att fläktremmen var mer än lovligt trådig i kanterna. Allt medan resten av besättningen stod i duschen, låg i badet, drack öl eller bara drällde runt.. En Saab 92-rem. Kan vi hitta en sådan i Urshult med omnejd. Eller kommer vi att bli fast här? Hjälp oss! Dagens gärning i korthet: Antal kilometter; 209 Toppfart (gammelbilen): 73 km/h. Drifttid: 5 timmar och 27 minuter,
Taggar: , Hem, default_top

Kommentarer

#1
Sven
2010-07-11 00:29

Ni befinner er i rätt trakter! Från Urshult är ni inte alls långt ifrån Fridafors, där Saab-Specialisterna (med stort S) Fridafors Bil huserar. Det den firman inte vet om nya eller urgamla Saabar är inte värt att veta.

Det är firman som till exempel byggde en osannolik sleeper av en gammal 92:a, en bil som kräver en verklig expert för att kunna avslöja till det yttre att den inte är i original - men som under skalet innehåller såväl modern komfortutrustning som en V6:a under huven! För närvarande håller de för övrigt på att göra om samma konststycke med en 93:a, som får en turbomotor från en 9:5 under huven.

Finns det någon som kan skaka fram en rem till 92:an är det de. Då får ni också ett litet studiebesök, för trots att det är en vanlig Saab-Opelverkstad till dett yttre, finns det alltid någonting häftigt att se i verkstaden. Dessa allkonstnärer drar sig inte för en enkel Jaguar, en Aston Martin DB4, en De Tomaso Panthera, en Ferrari Dino, en Bentley Mulsanne eller en Cadillac från 20-talet, för att bara ta några få exempel på godbitar som passerar den verkstaden.

Eller gamla hederliga tvåtaktssaabar, som sagt!

Problemet är väl att det är både söndag och semester - men får de veta att det är Klassikers husbilar som kommer lär nog Mats eller någon annan köra dit och slå upp portarna.

Ring om det kniper, så kan jag nog förmedla ett telefonnummer!
Sven, 070-3275 778.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.