Bild
Nästa artikel

T minus 1 dag

Viktjakt när husbilen packas. Vad ska med och vad får stanna hemma?
Den som tror att jag hann blanka upp golvet i går kväll, räck upp en hand. Nej just det. Däremot blev jag sittande två timmar med att tvätta bort limrester från nylonmattan. Sedan var det tvättning av kaross samt allmän städning av vardagsrum/bibliotek/kök och förarplats. Det är alltid skönt att ge sig iväg i en ren bil. Mina storslagna planer på att tillverka en plåt över avgasröret utmynnade i intet. Det får bli lite roadside pyssel – för mina pysselsugna vänner. Efter att ha tokmeckat med 92:an är jag övertygad om att Anders och Niclas redan framåt söndag eftermiddag kommer känna sig lite rastlösa. Vi far till Ystad om några timmar. I Jönköping sluter Klassikers medarbetare Stefan Wulff upp, han kommer under veckan cirkla runt karavanen likt en rastlös satellit i en flång ny Mercedes kombi som vi generöst har fått låna av Mercedes i Sverige. Stefans uppdrag blir att göra reportage för tidningen om bilar och hojar vi träffar längs vägen. Ett roligt och effektivt sätt att samla lite i ladorna inför vintern. Vill du visa upp ditt åkdon får du gärna tipsa oss. Passar det i tid, rum och framför allt i tidningen gör Stefan gärna ett reportage. Och vi vill självklart provköra, bara så du vet. Själva packandet av Klassikers husbil är en delikat process. Det gäller att tänka på vikten. alla kilon ska divideras med 65, antalet hästar i den 1,7 liter stora motorn. Med en hel hög av Klassiker-tidningar samt Klassiker-guiden (ja, vi kommer att sälja, till kompispriser) gällde det att lätta i någon annan ände. Detta kan komma som en chock för er – men Saabtallrikarna i benporslin får stanna hemma. Ledsamt men nödvändigt. Tipsen strömmar in – härligt! Ikväll sorterar vi dem och håller stormöte i den rymligaste av husbilarna (fast det är jag som bestämmer egentligen...) och redan nu lockar ett äkta beachparty med folkabussklubben. Sen var det ett gäng som gillar Saab och ... Vi tar ful- och tråkvägen ner till Skåne. Vinka om du ser oss!
Taggar: , Hem, default_top

Kommentarer

#1
Erik Lindner
2010-07-09 08:38

Jag sätter mig på Nyköpingsbros servering vid 11-tiden och kollar. Kan det passa?

#2
Vargen
2010-07-09 09:29

Alla vägar bär mot Ystad. Fikar i Motala

#3
Sven
2010-07-09 14:17

Ni åker två veckor för tidigt! Annars skulle ett givet stopp varit Belkinge Classic Car Clubs fordonsutställning på Östra Piren i Karlshamn under Östersjöfestivalen, fredagen den 23/7. Årets chans, om ni ville ha rekordmånga som tittar på husbilarna!

Men som det nu är antar jag att Autoseum i Simrishamn är ett av de givna målen. Sedan tycker ju jag personligen att ett besök på ABU:s lilla industrimuseum i Svängsta vore ett kort men synnerligen passande stopp. En fullt fungerande industrilokal, med alla maskiner drivna av läderremmar från axlar i taket, från tiden då SAAB 92 var en sensationell nyhet. Allting i grunden oförändrat från den tiden det begav sig - just som er husbil nummer Ett.

Dessutom erbjuder sträckan längs Mörrumsån på en rad fantastiska fotobakgrunder, såväl i form av glittrande vattenflöde under bokskog som av magnifika industrilokaler eller kraftverksdammar av rätt tidsanda och stil. Jag visar gärna!

#4
Claes Johansson
2010-07-09 18:24

Svängsta har jag längtat efter att se i många år. Autoseum vill vi också dyka in på. Vi har rådslag ikväll, tack för tips.
Just nu matar vi oss genom ett evgihetslångt Småland. Stekhett i bodelen.

Mvh

Besättningen i 95:an

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.