Bild
Nästa artikel

Tungstopp hos lingrävar-Lasse

Att få en Landsverk lingrävare i 50-årspresent med både larvband och gummihjul är väl själva definitionen av kärlek.

– Den här fick jag av min fru Karin i 50-årspresent, säger Lasse Hedman och svingar sig upp i en orange och grann Landsverk, en maskin som gräver effektivare än den går fort på vägen. Toppfarten är 30 knyck och då hörs det över halva Hälsingland. För bara någon helg sedan tog han turen in till bygdegården i Järvsö för att visa upp sin maskin. Den fungerar perfekt, men det är ingen bra konstruktion i vissa detaljer, menar Lasse, Bland annat är bromscylindrar hämtade från Volvo PV. Lingrävare ska det vara och det står åtskilliga på gården. Tunga trotjänare iklädda rostkostym eller nytvättat jobbarställ, men kraftfulla logotyper. Järn i massor. Maskiner som byggde det moderna Sverige och sedan glömdes bort i grusgropar och bakom magasin. Tur att det finns folk som Lasse och Karin, som påminner oss om att även detta är ett kulturarv. Men det kostar på att vara maskinräddare. – Hittar man någon blir det alltid tal om kilopris, kanske två kronor. Och så frakten på det... Se mer på hemsidan: http://www.veteranmaskiner.se

Taggar: , Hem

Kommentarer

#1
Kalle Linclon
2013-08-07 14:52

Hej på er Maskinräddare Bjärnum den 7augusti 13 jag har en ÅKERMAN 350 ESLÖV i renoverat skick.. Masinen kommer från ett dödsbo ock den har ståt stilla i ca 2 1/2 ÅR men ser ut att vara i mycket gott skick ..Hur det står till med batterierna kan jag inte svara på har ej försökt att starta upp den ock den står i värmland,,,om inträsse finnes kontakta mig på telefon 0451-20035 eller mob 0730774651 Hälsningar - Kalle Linclon..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.