Bild
Nästa artikel

Gammal postbil snart åter i tjänst!

Kalmar Verkstad 440 "Tjorven"

Min gula fara är snart i tjänst igen efter över 30 års dvala.

Ett impulsköp i vintras gjorde att jag blev med en Tjorven. Motorn satt fast och bilen har varit avställd sedan 1994 men jag fastnade direkt.
Nu ett par månader senare är den igång och snart är det dags för besiktning, bara småfix kvar.

I sommar är det tänkt att Tjorven åter ska få vara i tjänst om bara min arbetsgivare med dom gula bilarna tillåter det.

Kalmar Verkstad 440 "Tjorven"

Kalmar Verkstad 440 "Tjorven"

Årsmodell 1969

Ägd sedan November 2007

Kommentarer

#1
Esa Suominen
2008-04-29 19:27

Fantastiskt kul att ännu en Tjorv är på väg ut i trafik! Bilen ser dessutom verkligen trevlig ut. Jag kör själv en röd 441 "civilare", också en sextionia. Hoppas verkligen att du får använda bilen för det den var tänkt för. Finns det något roligare sätt att få sin post...?

#1
Johan
2008-05-05 14:36

Tack för den kommentaren! Besiktning är bokad den 14 maj, så förhoppningsvis kommer den efter det att ses patrullera gatorna i Piteå, kanske även med ett par brev. Såg även att denna eminenta tidning ska skriva om Tjorven i nästa nummer. Tack för det.

#2
Johan DAHL
2010-10-26 22:14

Förmodligen inte.

Vilken dröm det hade varit om Posten här nere körde tjorvar, fast då hade de väl blivit försenade med tanke på att jag var tvundgen att snacka med dem om deras bil varje gång de körde förbi...

Hoppas att det finns några Tjorven kvar om sisådär 5år eller något när jag har tagit körkort - för jag SKAAA ha en sådan. ;)

Johan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.