Bild
Nästa artikel

Gubbräser

Volkswagen Jetta GTX 16v

En ulv i fårakläder - en farbroderlig Jetta med en hetlevrad Golf GTI-motor. Pär har bevarat sin i originalskick!

Vill bara visa några bilder på en tämligen udda 80-talsbil. En gubbjetta i GTI-kostym. Den har en varvillig 16v-motor på hela 139 hk, skärmbreddare i plast, färddator, GTI-stolar och massa andra tuffa detaljer. Enligt uppgift såldes det 28 st nya i Sverige varav 8 st i denna kulör, Monzablå.

Min räser har gått snart 30 000 mil men är fortfarande i ett rätt bra orört originalskick. Den har levt större delen av sitt liv i Norrlands inland och mestadels brukats av "vuxna" människor vilket nog har varit räddningen, för VW-bilar från 80-talet är ju kända för att rosta friskt.

Mvh

Pär

Volkswagen Jetta GTX 16v

Volkswagen Jetta GTX 16v

Årsmodell 1988

Ägd sedan 2008

Kommentarer

#1
Roland Persson
2008-05-23 15:34

Kul att läsa om GTX-Jetta:n.
En GTX är inte så vanlig idag.
Jag har en kompis som äger just en sådan GTX.
Men den har bara rullat 8.000 mil, ja det är faktiskt sant.
Den är i ett så utsökt skick, så att när jag kört den nån gång, har jag varit rädd att jag skulle "ställa till det" För hur ersätter man en sådan unik bil, om det skulle hända något i trafiken?
Den är faktiskt som ny, fast den är 20 år gammal.
Den är silvermetallic, med en inredning som slår det mesta. Och vilken accleration! Bilen ser ju ofarlig ut.En riktig sleeper.

Men jag undrar vart GTX-märket i grillen är, på Jettan i repotaget?

Roland

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.