Bild
Nästa artikel
Klassikerkandidat #2 - Ritmo

Klassikerkandidat #2 - Ritmo

Årets klassiker

Tilltaget att renovera en Fiat Ritmo torde vara i det närmaste unikt.

Fiat Ritmo 1980. Ägare: Mats Nilsson
 

För Mats Nilsson från Kristinehamn började det med ett köp av två nya blinkersglas på en marknad och en undran om det fanns någon Ritmo värd att montera dem på över huvud taget. Till slut hittade han ett någorlunda friskt objekt av första generationen och snart var renoveringen igång. Arbetet förde med sig många nya kunskaper – till exempel om hur olika plaster åldras och hur man återfår lystern i solblekta stötfångare. Att få tag i nya delar var inte det enklaste men när Mats väl fann något var priserna behagliga – konkurrensen är obefintlig. Nu har Mats en bil som väcker känslor var den än kommer – vilken härlig syn en Ritmo i nyskick är!

 

 


Läs mer hur du röstar i senaste numret av tidningen!

Bland alla som röstar lottar vi ut fina priser
1-3 pris: Sämskskinnsmangel! Inget garage är väl komplett utan en mangel? En sämskskinnsmangel alltså, perfekt för att få de sista dropparna ur skinn och trasor. Tre finns att vinna! Värde 995 kronor.

4–6 pris: Årsprenumeration Klassiker Moped! Vinn ett helt år med vår nya specialtidning om
mopeder, skotrar och cyklar! Värde 316 kronor.

7–15 pris: Klassikers stiliga keps! Svart med broderad Klassikerlogga.

Klassikerkandidat #2 - Ritmo
Klassikerkandidat #2 - Ritmo

Kommentarer

#1
Øystein Ryningen
2014-01-01 18:02

Er over 10 år sidan eg såg ein sådan sist så denne er i høgste grad utskrotningshotad. Var nok ein svært billeg bil som gjorde at han fekk ein slit-og-sleng -status. At nokon ordnar opp ein slik enkel bil som ikkje er kjend for kvalitet, flärd eller ingeniørkunst må ein ta hatten av for.

Denne bilen får mi stemme!
Takk Mats Nilsson!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.