Bild
Nästa artikel

Räddad från folkracedöden!

Saab 99

För ett tag sedan kom jag över ett NOS-exemplar av tidningen Teknikens Värld Retro, nr 4/1999. I den skrev Claes Johansson att man skulle köpa en Saab 99 och det nu! Det gjorde jag, men nio år senare...

Har under hösten skummat av annonserna på Blocket, sett fina bilar på bild, men kunde inte bestämma mig, vågar man köpa en 80-tals 99:a som gått 25-30 000 mil, vilket de flesta annonserna hade att bjuda på? De här bilarna har ju inte direkt fått nobelpriset för god kvalitet på växellådan precis...
 
I början på december noterade jag att jag missat en annons, dock utan bild ( kanske därför jag missat annonsen?). Ringde upp killen i Knivsta ( jag bor i Bohuslän 60 mil avstånd oss i mellan), fick några bilder på mejlen och sen var jag såld, vilket även i det ögonblicket bilen blev..
 
Bilen var dömd till att gå folkrace döden till mötes. Tidigare ägare fick förmodligen bilen eftersom han var aktiv folkraceåkare.

När han började iordningställa bilen scannande han den noggrannare - ångrade sig och kom fram till att bilen var för fin att gå folkrace.
Jag köpte därför bilen obesedd!!! 60 mil hemifrån. Tur att firmor som Motortransport finns... Fick hem bilen lagom innan jul som julklapp till mig själv.

Har svetsat lite i botten på förardörren, lite bredvid de bakre domkraftfästena samt några små hål innanför stänkskydden bak och två femkronors stora hål i VB hjulhus, that's it...

Fick givetvis duscha den undertill efteråt med nytt underredsskydd då botten var makalöst fräsch.


Lite extra-ljus hade jag liggande hemma så de åkte på med nya insatser, några bakre nackstöd från og 900 hittades på marknad.

Självklart skall en sån här bil vara skodd med Minilitefälgar- även på vintern så klart!

Firman Turtle blev rik på mig och under allt damm och smuts blev den riktigt fin. Inuti är den som ny, inget hängande tak här inte....

Bilen känns som ny att köra, vore väl annars konstigt med tanke på att den bara rullat 10600 mil.

Kommentarer

#1
Lorenz
2009-03-05 10:38

De värmer i SAABhjärtat och se att äntligen börjar intresset för SAAB stegras. Hoppas inte de är för sent, då många har hamnat på folkracebanorna. Har själv en 99:a årsmodell -76 med automatlåda 16000 mil. Har varit i familjens ägo sen ny. Står för närvarande under tak och väntar på översyn bl.a ny lack och genomgång av de mekaniska. Har stått still i 15-20 år. De är "bara" den där tiden som fattas.

#1
Johan Falck
2009-03-08 00:00

Bra jobbat. Både Saab och Volvo från dessa tider försvinner snabbt just nu. Lycka till!!! /Johan

#1
Henrik
2009-03-11 20:58

Ursnyggt med tidstypiska orginaltillbehör!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.