Bild
Nästa artikel
Grattis Citroën Mèhari!

Grattis Citroën Mèhari!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag från Klassikerkalendern. I dag
när Maj och Majken har namnsdag vill vi fira även Méhari!

Det ökendammande namnet Méhari dök upp i Ctroëns modellprogram 1968.

Mehari ska vara det franska ordet för tävlingsdromedar och det är lätt att föreställa sig denna bil flyga fram över sanddynerna.

Det handlar om en Citroën 2CV med en mycket enkel kaross i ABS-plast, ämnad som både arbets- och rekreationsfordon.
Med baksätet utlyft förvandlas Méhari till en praktisk pickup, med vindrutan fälld går den in under vilken trappa som helst.

I södra Frankrike kan man fortfarande se dem ibland, trots att tillverkningen lades ned 1987 efter 144 953 producerade exemplar. Drygt 1 200 av dessa var fyrhjulsdrivna.
Taggar: Namnsdagsbilen

Kommentarer

#1
Gunnar
2010-03-20 18:09

Vill ha!
Har alltid velat ha en Méhari!

Bilen testades aldrig av svenska motortidningar vad jag vet så varför inte göra ett test efter tex dåtidens Teknikens Värld's modell kära Klassiker?

Inte bara på denna underbara lilla bil utan på en massa andra otestade roliga bilar! Subaru Columbuss tex! Eller Hindustan Ambassador? Eller... Ja listan på riktigt roliga och intressanta bilar som den njugga svenska motorpressen aldrig testat är lång så varför inte göra ett nytt fast inslag i Klassiker av detta?

Men... Finns det någon som har en överkomlig Méhari till salu? Man kan få byta med min original-Dyane-69:a... :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.