Bild
Nästa artikel
Grattis Countryman!

Grattis Countryman!

Dagens namnsdagsbil

I dag gratulerar vi Östen på namnsdagen – och en modell från bland andra Austin, nämligen Countryman. Ett modellnamn som blivit högaktuellt igen.

En gång kallades kombibilar för herrgårdsvagnar och då var 
Countryman - motsatsen till Cityman - ett bra modellnamn. Det använde Austin på sina kombibilar medan syskonmärket Morris kallade sina för Traveller. Det gav inte lika nobla associationer.

Även ädelmärken som Rolls-Royce och Armstrong-Siddeley har som vi skall se haft Countrymen på programmet. Klicka på översta bilden i högerspalten och öppna bildspelet!

I dagarna introduceras en ny Countryman på marknaden, nämligen Mini Countryman. Men det är inte kombiversionen av Mini det handlar om, den heter Clubman. Nej detta är en sorts minisuv med vissa drag av Mini.
 

Kommentarer

#1
Sven
2009-08-26 12:03

Trevlig artikel som vanligt, och till det en sann märkesdag för alla anglofiler. Kan det bli mer brittiskt än så här? I synnerhet de sista raderna:

"...samt inbyggd tekokare, barskåp och..."

I say... There's nothing lika a nice, hot cup of tea!

#1
Stefan Gustavsson
2009-08-26 16:22

Very Good, Sir!

#2
Björn
2015-08-26 18:18

I agree.

#3
Oscar G
2019-08-26 20:10

Farsan måste på ett sätt varit före sin tid, för när A40 Futura kom sågade han den.
"Den hade varit intressant om de bara hade gjort hel baklucka på den, som en minikombi", konstaterade han.
Tiden visade snart nog att han hade helt rätt. I hans fall blev det Renault 4 som ganska snart bekräftade hans tanke, och sådana blev det också. Tre stycken, i ganska tät följd!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.