Bild
Nästa artikel
Grattis Fiat Regatta!

Grattis Fiat Regatta!

Dagens namnsdagsbil

I dag den första oktober firas Ragna och Ragnar runt om i landet.
Klassiker vill också sjunga en stump för Regatta, Fiat Regatta.

Det finns italienska bilar även för de totalt ointresserade.

I övriga världen kallades sedanvarianten av Fiat Ritmo för Regata men när modellen skulle komma till Sverige 1984 tyckte importören att det var bäst att döpa om bilen till Regatta. Någon kunde ju få för sig att kalla den för Ragata.

Nya emblem tillverkades enbart för den svenska marknaden, men i broschyrerna med italienska bilder kunde man fortfarande se att det stod Regata på bilarna.

Regatta hade aningen längre axelavstånd än Ritmo och en egen kaross men delade all mekanik med systerbilen. Introduktionen skedde i Frankfurt 1983 och produktionen pågick till 1990.

Kommentarer

#1
Herr Henrik Andersson
2010-04-30 12:50

Önskar 'flika in' att: "RegattaSpecialmodellen Targarossa" (den nämnda - röda) är sedanvarianten, medan Weekendalternativet (som specialmodell) var/är silver(metallic)färgad och kallades/kallas för "RIVIERA".
Annars: Må jag säga att bilinformationen, som ni delger, är Roande och Superbra!
Må Gott!
/H. C. Andersson

#2
TreVoR
2010-10-01 07:51

Jag hade en Regatta en gång. Jag kan inte säga att jag saknar den. Eller kanske lite. Det var spännande att äga en 80-talsfiat, man visste aldrig riktigt vad som skulle hända. En gång när jag rivstartade kom hela instrumenteringen emot mig! Men den var bara att sätta tillbaka!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.