Bild
Nästa artikel
Grattis Ford Mustang!

Grattis Ford Mustang!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag i Klassikerkalendern. I dag när Ingegerd och Ingela har namnsdag hyllar vi Mustang!

Mustang är en av världens mest kända bilmodeller. När den kom på våren 1964 som modell 64½ var den något helt nytt och skapade en egen klass, ponycars. Receptet var enkelt, en sportig kaross på en standardmodell, i detta fall kompaktbilen Falcon.

V8 var en självklarhet men Mustang gick att få i billighetsupplaga med rak sexa, trepet och helsoffa fram. Den första generationen omfattar årsmodellerna till och med 1978 och särskilt de tidiga årsmodellerna 64½-66 är mycket högt värderade på samlarmarknaden idag medan den nedskalade och V8-lösa Mustang II från mitten av 70-talet är stendöd.

Den sjätte generationen av Mustangpresenterades som 2010 års modell och den är liksom den femte generationen tydligt tillbaka i de tidigaste årsmodellernas formspråk. Det gäller att vårda ett starkt varumärke.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.