Bild
Nästa artikel
Grattis Ford Zodiac!

Grattis Ford Zodiac!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag från Klassikerkalendern. I dag när Sten och Sixten har namnsdag vill vi att du även skänker Zodiac en tanke eller två.

Zodiak kallas även djurkretsen och är solens bana indelad i de tolv stjärntecknen. Ett inte ovanligt men till sin betydelse oftast okänt produktnamn.

Under åren 1953-1972 fanns fyra olika modeller från Ford of England med namnet Zodiac. Den var alltid den dyraste och mest påkostade versionen av sin stallkamrat Zephyr.

Kommentarer

#1
lars göran liljeberg
2009-12-14 07:48

jag tycker om zephyr modeller före 66.mycket skön och köra och billig i drift,jag letar en combi 62-65 men jag hittar bara 2 som är objekt,jag letar körklar sådan.bra tidning ni har,gott nytt år och god jul.

#2
Oscar G
2010-12-14 14:34

I en dokumentär berättade John Lennon om när Ringo Starr skulle komma in som ny medlem i The Beatles.

"Vi hade stor respekt för honom", sade han ungefär"
"eftersom han redan var en etablerad musiker - driving his own Zepher-Zodiac and all!"

Så du som idag kör en gammal Zepher-Zodiac - vet att du är i gott sällskap! Självaste Ringo har haft en, och det var uppenbar status i det vid den tiden...

#3
Oscar G
2010-12-14 14:36

Jo, jag vet att det heter ZEPHYR-Zodiac och inget annat. Det blev visst lite skrivfel i all hast... Två gånger om, dessutom. Pinsamt...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.