Bild
Nästa artikel
Grattis Honda Accord!

Grattis Honda Accord!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag. I dag när Anneli och Annika har namnsdag vill vi även uppmärksamma Accord.

Namnet Accord lanserades på en bil första gången 1976 när Honda skulle ge sig in i mellanklassen, några år tidigare hade man framgångsrikt lanserat småbilen Civic.

Honda satsade på utrustning som försäljningsargument och skickade med lyx som varvräknare, intervalltorkare och annat godis. Accord fanns som tredörrars halvkombi och fyrdörrars sedan. Accord finns fortfarande kvar som modellnamn och man är inne på åttonde karossen, bilen har blivit en världsprodukt som tillverkas i bland annat USA.

Bland de tuffaste versionerna av Accord kan nämnas Volvo 480-konkurrenten Aerodeck och varvglada Type R. Båda är utan tvekan klassiker i vardande.

Kommentarer

#1
Tobbe A
2012-04-21 16:56

När jag var liten hade vi en ljusblå halvkombi av 1980 års modell. Den gick bra när den gick.Ibland fick den för sig att inte starta. Då fick vår andra bil en vit Fiat Uno rycka ut. Tyvärr tog rosten även denna japanaren och 1996 blev det en enkel resa till skroten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.