Bild
Nästa artikel
Grattis Mitsubishi Sapporo!

Grattis Mitsubishi Sapporo!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi ett nytt bilnamn. I dag när Sara har namnsdag vill vi uppmärksamma Sapporo!

Sapporo är residensstaden på Japans nordligaste ö Hokkaido. Japans femte största och värd för olympiska vinterspelen 1972 men också modellnamn för en Mitsubishimodell.

Mitsubishi Sapporo var en tvådörrars kupémodell byggd på familjebilen Galant från 1976 till 1983. I USA såld som Plymouth Sapporo eller Dodge Challenger. Små lyxiga bilar.

Motoralternativen varierade mellan radfyror från 1,6 l till 2,6 l till en 2,3 l turbodiesel. Också en 2 l turbomatad fyra gick att köpa.

Vinyltak, vita däcksidor och en bred rostfri plåtsarg löpande tvärs över taket fanns oftast på de amerikasålda exemplaren. Denna ögonfägnad lockade inte till sig köparna och togs efterhand bort på kommande årsmodeller.

Andra sätt att flörta med de amerikanska köparna var att utrusta bilarna med automat, farthållare och centrallås vilket var mindre vanligt på småbilar på den här tiden.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.