Bild
Nästa artikel
Grattis Pathfinder!

Grattis Pathfinder!

Dagens namnsdagsbil

Idag när Andreas och Anders har namnsdag firar vi i enlighet med Klassikerkalendern Pathfinder!

Pathfinder betyder förstås stigfinnare och det är vad scouter kallas i Tyskland. Under andra världskriget benämndes det spaningsflyg som gick före de brittiska bombarmadorna för pathfinders och det lär har influerat Riley att 1945 registrera namnet men det dröjde till 1953 innan det kom till användning för en ny bilmodell.

Även bland de starkast troende Rileyvännerna betraktas Riley Pathfinder med viss skepsis. När William Morris - Lord Nuffield - 1938 köpte bilfirman Riley lovade han bröderna Riley att märket skulle få behålla sin sportiga särart.

Det löftet bröts redan 1939 men fredsmodellerna 1,5 - och 2,5-liter, de som senare kom att kallas för RM-serien, accepteras som äkta Rileys.

Riley slapp länge samordning med andra märken inom Nuffieldgruppen men när 2,5-litersmodellen skulle ersättas i början av 1950-talet föreskrevs att karossen, som ritats av Gerald Palmer, skulle delas med en kommande sexcylindrig Wolseley.

Det trodde man att Rileyentusiasterna skulle acceptera därför att Rileys specifika motor skulle användas, men utvecklingen skedde hos Morris i Cowley och inte av traditionsförvaltarna i den gamla Rileyanläggningen i Coventry.

Men något gick snett. När den nya bilen började säljas i slutet av 1953 manifesterades en rad barnsjukdomar, bland annat bromsproblem på grund av ett olämpligt placerat bromsservo .

Trots på pappret ganska avancerade hjulupphängningar var vägegenskaperna så lömska att bilen ofta hamnade i diket varför den snabbt fick öknamnet Ditchfinder.


Det visade sig bero på katastrofalt dålig precision hos en underlevarantör som i ett träskjul med jordgolv svetsade samman chassiramarna som under arbetet vilade på träbockar.

Allt detta rättades till efter hand men modellens prestige dalade och värre blev det när den snarlika Wolseley debuterade ett år senare.

Trots allt var Pathfinder i mångas ögon den sista äkta Riley eftersom efterträdarna med den blå rombskölden alla var badge-engineering på basis av BMC:s olika modeller.

I Canada tillverkade GM i många år en Pontiac Pathfinder som i själva verket var en Chevrolet försedd med Pontiacspecifik grill och listverk. GM Nordiska tog 1956 in ett antal Pathfinder med sexcylindrig motor från Chevrolet.

Nissan använder också namnet Pathifinder, först i USA för den SUV som på annat håll kallats Terrano men numera också på andra marknader, så också i Sverige.

Kommentarer

#1
Claes Johansson
2009-11-30 10:13

Intern kommentar:

What! Inte ett ord om de snygga navkapslarna! De måste ändå betraktas som något av det mest formfulländade som lämnat en brittisk bilfabrik.

Claes Johansson, Klassiker

#2
Oscar G
2011-11-30 13:32

...men trots allt är det en Riley, och märkets vana troget med ett modellnamn som är lika snyggt som bilen...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.