Bild
Nästa artikel
Grattis Plymouth Barracuda!

Grattis Plymouth Barracuda!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny bilnamnsdag. I dag den 6 januari då Kasper, Melker och Baltzar har namnsdag firar vi Barracuda!

Barracuda är ett av de tuffaste namnen i bilvärlden, inte sant? En barracuda är egentligen en snabb och smidig rovfisk och tanken var att Plymouth Barracuda som byggde på kompaktbilen Valiant skulle tugga i sig en rejäl bit av Ford Mustangs marknadskaka.

Barracuda var ett snabbjobb för att möta Mustangen och lyckades nå marknaden två veckor före Ford och Barracudans ostkupeformade bakruta var uppseendeväckande.

Modellnamnet användes sedan fram till 1974 på tre olika generationer men gick i graven när bensinkrisen satte stopp för muskelbilarnas framfart.

Kommentarer

#1
Pellex1
2011-01-06 10:35

Denna bil minns jag med blandade känslor när en avlägsen bekant för många år sedan tog en skarp innerkurva i hög fart med sin Barracuda.Det enda som kvar kvar efter kurvan var en del av kofferten när han frontade en lastbil.

#2
BosseA
2012-01-06 16:48

Generation två av Barracudan är en verklig favorit. Tuffare än den, i sig, fina ettan och mycket fränare än generation tre, som är så populär.

#3
Lurre
2016-03-27 23:29

Har en 72 lite modifierad har på 90talet jagat både motorcycklar å porche med den, det var inte många som kom undan...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.