Bild
Nästa artikel
Grattis Subaru Justy!

Grattis Subaru Justy!

Dagens namnsdagsbil

Varje dag firar vi en ny modellnamnsdag från Klassikerkalendern. I dag när Justina och Justus har namnsdag uppmärksammar vi Justy, Subaru Justy!

Subaru Justy som modellnamn debuterade 1984 på en småbil med
trecylindrig motor och med antingen drivning på framhjulen eller alla fyra.


I Sverige såldes modellen som Subaru Trendy och fanns bara med fyrhjulsdrift. På andra marknader kallades den Subaru Tutto. Jo det är sant.


Namnet Justy har fladdrat omkring en del. Ett tag satt det på en omdöpt Suzuki Swift, en tid på en Daihatsu Sirion med annat namn och numera på Subaruhandlarnas version av Toyota Passo. I Sverige har vi aldrig sett den.

Kommentarer

#1
kentudor
2012-09-02 11:43

En fantastiskt rolig bil med 4wd att pina runt med på vintern motorn lät som en v6a när man pressade den,det var ung. som att köra gokart.

#2
Jappmannen
2012-09-02 12:04

En sån har jag haft, lite smårolig vinterbil dock lite väl motorsvag så man var tvungen att varva den lite för att det skulle hända något. Numera heter modellen Justy och inte Trendy och dessvärre så verkar den ha tappat fyrhjulsdriften någonstans på vägen vilket är lite synd (och konstigt också eftersom att Subaru marknadför sig som "alltid boxermotor-alltid fyrhjulsdrift") Skulle det komma någon nyare fyrhjulsdriven bil i den storleksklassen så skulle jag nog skaffa en.

#3
Tobbe A
2014-09-02 15:50

Min kompis föräldrar hade en sån när vi var små. Det var en grön 85a och jag minns att varje gång jag var på besök så gick vi alltid ut och satte oss och lekte i en. Minns att vi roade oss med att skrämma livet av folk som passerade genom att tuta på dem och sedan dyka ner under instrumentbrädan i hopp om att ingen skulle se oss. Trodde vi. Några år senare fann jag den ute på skroten något brunare i skärmarna. Vila i frid lilla Trendy och tack för alla barndomsminnen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.