Bild
Nästa artikel
Senatorn i Puerto Rico

Senatorn i Puerto Rico

P-märkt Tellus

Ett par välbekanta nummerplåtar på ovanlig plats såg Peter Milton på sin semester. Opel Senator-spaning!

Jag såg denna Opel Senator -83 i Puerto Rico, Gran Canaria för några år sedan.
Det intressanta är att den var svenskreggad.
Med vänlig hälsning,

Peter Milton.

_____________________

 

Senator var en ganska dyr Opel som inte föll Opelköparna så väl i smaken här. 1978 ersatte den flaggskeppet Admiral, som även den varit en ganska diminutiv modell - försäljningsmässigt - på Sverigemarknaden. Senator var dock ett bra val för den som ville ha diskret lyx, detta var mycket tekniskt avancerade bilar. Även SÄPO använde en skottsäker Senator för vissa ändamål, då den inte stack ut lika mycket som en exempelvis Mercedes.

Annars verkar Senator mest trivits på hemmaplan, i Västyskland, och England där den hette Vauxhall Royale. När Omega anlände 1986 antogs det att Senatorn skulle träda ur sin tjänst, men istället satsade man på en ännu lyxigare och mer teknikspäckad modell, och den nya Senatorn byggdes ända fram till 1993.  

Taggar: P-märkt, Hem

Kommentarer

#1
Håkan Gustavsson
2013-05-14 22:02

Ja, frågan är väl om den exporterats av "egen vilja" ???
På åttio och nittiotalet hörde man ju om svenska lyxbilar som "gått på export" till länder som Libanon och Albanien där dem inte ens brydde sig om att ta bort dem svenska nummerplåtarna...

#2
Hans Höglund
2013-05-15 10:35

Har ni kolla regnumret? :-)

#3
Fredrik J
2013-05-15 11:28

I den trakten finns det väl typ lika många bofasta svenskar som spanjorer (OBS! viss ironi), kanske en svensk bosatt där nere som tog med sig bilen och sen inte orkade regga in den i Spanien.. Hade ju varit kul att veta hur och varför den är där nere i vilket fall som helst!

#4
Peter Milton
2013-05-15 12:10

Det har varit tre ägare på bilen och den har varit reggad på en man i norra delen av Sverige sedan -93.

#5
Chrille H
2013-05-20 20:46

Det var väl helt enkelt en svensk med sommarbostad (eller vinter) som tagit dit den för ha att åka i, den var nog för bra för att behöva säljas alldeles för billigt här hemma.

#6
Irfan D
2013-05-22 22:32

För några år sedan var jag på semester i Agadir, Marocko. Det dominerades då (och säkert även nu) av franska och italienska bilar, oftast (till min glädje) uttjänta bilar från 70- och 80-talen. Dock, en bil tyckte jag var intressant - en Volvo (och den enda Volvo överhuvudtaget) S80 som hade svensk registreringsplåt UTAN skattemärke och med en sprucken och tejpad sidoruta. Skumt...

#7
Retro
2014-01-05 18:15

Bilen står kvar. Såg den 20140102, den ser fräsch ut, det är ju trots allt en Opel...har haft ett flertal och vet hur de kan förfalla. Tveksamt om den bilen överlevt om den bott kvar i Sverige. Saknar helt plötsligt min Commodore GS/E.

#8
Canaria
2015-02-19 19:36

Stod kvar i samma garage (100m från bussterminalen) i februari 2015. Såg riktigt fräsch ut, någon lackskada på högersidan.
Senast besiktigad 1992 och avställd sedan 1993, gissar att den tagits ned av någon säsongsboende och brukats där sedan dess. Registrerad på man i 80-årsåldern från norra Sverige.

#9
Christine Martinson
2017-12-27 16:30

Hej! Är på Gran Canaria nu och min svärson som är väldigt intresserad utav bilar googlade runt om Opel Senator och hittade den här tråden. Haha vad roligt för det är nämligen mina föräldrar som kört den hit i på 90-talet. Jag minns att dom åkte i väg med sommardäck i nov-dec från Norrland och det började snöa utav bara tusan då dom körde genom Sverige.
Dom åkte ner till Spanien och tog båt till Las Palmas. Nu har bilen varit här i ett x antal år och kommer fram varje år vi är här då vi tillbringat många ledigheter här. Mina föräldrar har bott här varje vinter men har inte kunnat vara här på ett par år.
Det är många som varit intresserad att köpa den här bilen men vi kommer att köra den tillbaka till Sverige där den också kommer att gå igenom diverse skönhetslyft.
Kul att gamla senatorn fått uppmärksamhet här.
Tack
Christine

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.