Bild
Nästa artikel
Afrikas Drottning, boktips & död Saab 93

Afrikas Drottning, boktips & död Saab 93

avsnitt 42

Vad gör en bra motorbok? Vilka läsupplevelser har format Klassikerredaktionen? Och vad är det med folk som inte uppskattar en tvåtakts-Saab som fräser genom stan i december? Claes Johansson, Fredrik Nyblad och Carl Legelius diskuterar i senaste avsnittet av Studio Klassiker.

I veckans avsnitt av Studio Klassiker berättar Claes Johansson om hur han fick tvärstopp i sin Saab – mitt i centrala Stockholm.

– Det var så intressant att se hur folk reagerade. Det är så ovanligt nu att man skjuter på en bil, berättar han.

Bilen drog ur batteriet i en uppförsbacke. Då gäller det att ta det lugnt, förklarar Claes.

– Första tanken var att rulla den bakåt, men jag ropade till mig några starka karlar men vi puttade den uppför krönet och på andra sidan rullade den igång. En tvåtakts-Saab behöver ungefär 1,5 meter för att starta.

Vi pratar också bilböcker och Claes tipsar om en favorit som kombinerar bilar och arkitektur med fantastiska bilder.

– Den uppfyller alla mina krav på en riktigt bra bilbok.


Medverkande är Claes Johansson, Fredrik Nyblad och Carl Legelius.

Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").

Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.

Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!

Taggar: Podcast

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.