Bild
Nästa artikel
Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

podcast

Under 2021 har vår podcast Studio Klassiker fått allt större spridning. Samtliga avsnitt finns att lyssna på här på vår webb och på en rad poddplattformar. Här har vi listat några av redaktionens favoritavsnitt under året.

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Polsibilsspåret
I detta avsnitt pratar vi om svenska polisbilar från Plymouth Valiant via Porsche 911 till Volkswagen Typ 1. Vilken polisbil har varit den minsta omtyckta och körde verkligen trafikpolisen Ford Sierra Cosworth? Dessutom spanar vi in utländska poliskårer som köpte in både Volvo Amazon och Saab 99. Lyssna här!

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Tanka Jagga och handgranater i handbagaget
Vi får finbesök i form av Jon Remmers. Dessutom blir det minnesvärda projektbilar med söndertrampade bromsar, handgranater som handbagage och saudiarabienimporter. Till sist avslöjar Jon sitt nya projekt – en ny entusiastbilsverkstad! Lyssna här

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Saab 900 som entusiastbil och DKW i -25 grader
Carl Legelius och Claes Johansson är samtidigt som de är i studion ute på en vintertripp med en Auto-Union 1000 S i 25 minusgrader. Det blir en aning förvirrat när de intervjuar sig själva i dåtiden. Dessutom berättar Joakim Bergqvist om en traumatisk barnupplevelse och tipsar om Saab 900 som prisvärd entusiastbil. Lyssna här!

 

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Toppola och en 25 år gammal Amazon-annons
Calle Carlquist, Claes Johansson och Joakim Bergqvist försöker stilla sina annonsbegär genom att spana in gamla annonser. Vad hände egentligen med den där högerstyrda Volvo Amazonen med automatlåda? Vi vet svaret! Dessutom blir det campingsnack med Toppola, biltält och sommarstugan du skruvar fast direkt på taket! Lyssna här!

 

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Renault-Teslan som var 50 år före
Vad gör man när en unik Saabdetalj går i betonggolvet, vad i hela friden är en Mars II Electric och måste man nollställa trippmätaren efter varje tankning? Claes Johansson, Calle Carlquist och Carl Legelius kommer in på många intressanta ämnen i detta avsnitt av Studio Klassiker. Dessutom uppslitande fakta om originalkartongen som Calle slängde. Lyssna här!

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Konsten att fotografera bilar
Vi får besök av mästerfotografen Simon Hamelius. Hur tar man den bästa bilden och hur undviker man den sämsta? Dessutom har Joakim Bergqvist besökt den förbjudna kurvan medan Claes Johansson har försökt återskapa månen i ett grustag. Till sist berättar vi om den upprörda greven med skylift!
Lyssna här!

 

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Okända Saab-prototyper i ljuset
Claes Johansson avslöjar nya fakta kring Sonett-prototyperna MFI-13 och Catherina eller var det kanske Catharina? Joakim Bergqvist har kört världens enda 98 – en V4 som Combi Coupé medan Carl Legelius fascineras över Per Eklunds Pikes Peak-vinnare. Lyssna här!

 

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Kändiselitens bilar
Redaktionen tar reda på vad dåtidens kändiselit körde för bilar. Vilken Rolls-Royce hade Henning Sjöström? Varför hade Jan-Öjvind Swahn två stycken Fiat 128? Och vad var det för speciellt med Kjerstin Dellerts Toyota Supra? Dessutom blir det Kungens BMW, ABBA-Amazonen och Astrid Lindgrens okända gåvobil! Lyssna här!

 

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Udda taklast och rökfri tvåtaktare
Går det att lasta en bil på takräcket, hur ska man tänka om ens klassiker bara har gått 11 mil mellan besiktningarna och går det att bli entusiastisk över en helt vanlig bruksbil? I detta avsnitt av Studio Klassiker berättar dessutom Claes Johansson om sina första erfarenheter av Triboron i tanken, Frans Johansson erkänner att han dödat en Opel Kadett, Fredrik Nyblad funderar över tappad styrning i en Volvo 145 och Carl Legelius ger oss en inblick i livet som bilförsäljare på 1980-talet. Lyssna här!

Lyssna ikapp på Studio Klassiker!

Tema Mercedes-Benz
Calle Carlquist berättar vad han gjorde den där dagen då Mercedes A-klass slog runt, Claes Johansson har varit i Ingmar Bergmans garage och Carl Legelius försöker förklara varför han alltid måste ha en bil med stjärna. Och när hörde du uttrycket "toppa ur bilen på Autobahn" senast? Nu har du chansen igen! Lyssna här!

Så lyssnar du på Studio Klassiker
Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").

Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.

Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!

Har du någon fråga, ett förslag eller något annat att säga till eller berätta för Studio Klassiker? Ring vår telefonsvarare: 08-736 12 64

Du hittar alla avsnitt av Studio Klassiker här!

Taggar: Podcast, Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.