Bild
Nästa artikel
Saab-special i Studio Klassiker!

Saab-special i Studio Klassiker!

PODCAST

I detta specialavsnitt beger vi oss till Saab Car Museum i Trollhättan. Tillsammans med intendent Peter Bäckström diskuterar Claes Johansson och Joakim Bergqvist den hemmabyggda 9-5 NG SportCombin, 92:an med chassinummer 19 samt varför Porsche 911 är en bakvänd 900 Aero!

Saab Cars Magazine 2.2020 är nu slut i vår webbshop. Den finns i välsorterade tidningsbutiker fram till den 9 februari. Här hittar du din butik!


I senaste numret av Saab Cars Magazine finns ett reportage om en riktig Saabentusiast som tog saken i egna händer och byggde en egen 9-5 SportCombi, med koncernsyskonet Opel Insignia som bas.

– Det här klassar jag som ett prototypbygge som hade kunnat komma från Saabs egen verkstad. Men att sätta vinkelslipen i en bil som är värd 300 000 kronor – det gör ont bara när man gör det i en bil som är rostig och är värd 3 000 kronor. Jag skulle aldrig klara det, säger Peter Bäckström, intendent på Saabmuseet i Trollhättan.

Han tycker modellen fortfarande håller riktigt bra designmässigt.

– Den hamnade aldrig i fällan med en massa onödiga plåtstreck. Den håller sina linjer med heder jämfört med Volvo V90.

Klassikers Joakim Bergqvist håller med.

– Den är jättetrevlig att köra och håller fortfarande en hög nivå jämfört med konkurrenter som är två generationer nyare.

 

Medverkande är Claes Johansson, Joakim Bergqvist och Peter Bäckström.

Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").

Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.

Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.