Bild
Nästa artikel
Volvo Turbo+, sprängda bromsrör & rekordpriser

Volvo Turbo+, sprängda bromsrör & rekordpriser

Podcast

Carl Legelius minns en Simca för 1 200 spänn med livsfarliga bromsar. Fredrik Nyblad fascineras av en Volvo 740 Turbo som sålts på auktion till rekordpriset 280 000 kronor. Dessutom avslöjar redaktionen sin favorit bland annonssidor, diskuterar premiärresan med tidningens nyrenoverade Range Rover och hyllar den hippa stadsjeepen från 1970-talet!

 

I veckans avsnitt av Studio Klassiker pratar vi bland annat om auktionsbilar – finns det egentligen några modeller som passar bäst att sälja på auktion?

– Vanliga märken som Volvo, Saab, Volkswagen och Porsche. Gärna prestandamodeller och lågmilare, blir Carl Legelius sammanfattning.

Han erkänner också att han spenderar alldeles för mycket tid på sajten Bring a Trailer, där mängder av nya bilannonser dyker upp varje dag. Dessutom med ett roligt kommentarsfält under varje annons.

– Det finns alltid något där som lockar.

I veckan slog en Volvo 740 Turbo från 1990 auktionsrekord när den gick för 280 000 kr. Budgivningen blev en världsnyhet och togs bland annat upp i tyska medier. Slutpriset blev mer än dubbelt så högt som uppskattningspriset.

– För mig är detta den ultimata årsmodellen av 740 Turbo med nya fronten, säger Carl Legelius.

Programledarna hyllar också Range Rover som är på väg att fylla 50.

– De förstod nog inte riktigt själva vad det var de skapat. Det dröjde tolv år innan den kom med fyradörrarskaross.

Medverkande är Fredrik Nyblad och Carl Legelius.

Du kan lyssna i spelaren direkt på hemsidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på de tre punkterna till höger om spelaren och välj "Ladda ned").

Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill.

Du kan även prenumerera på Klassikers podcast via Apple, Spotify, Podcaster eller valfri annan podapp – sök på Studio Klassiker!

Taggar: Podcast

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.