Bild
Nästa artikel

Bluffstopp

KLASSIKERKAMPEN

Det var en lögn. Fredrik Nyblads Volvo 240 hade inte fått en smäll på fronten och en ruta kraschad som du kan se i artikeln "Drifting Away!". Det var bara skapat i Photoshop. Men skämtet fastnar i halsen.

Skoj, skoj. Man får stå ut med en del grabbiga skämt på ett motortidningsförlag. Men nu kan det sägas, fullt så våldsamt som det såg ut i artikeln "Drifting away!" körde inte de båda chefredaktörerna Carl Legelius och Automobils Niklas Carle. Den senare körde snarare hårt med Photoshop.

De hade till och med parkerat min projektvolvo i exakt samma position för att få till bilden med en sliten 240 med krossad sidoruta och stötfångaren käckt på svaj.

Men det är där som mitt skratt fastnar i halsen. För det är så där de flesta 240:s ser ut och tar vi inte tillvara på de exemplar som finns kvar finns det snart inte så många kvar.

Det finns ett förhållande mellan utbud och efterfrågan när det gäller klassikerstatus. Till en början handlar det om att rädda riktigt fina lågmilarexemplar, till slut så får man försöka renovera riktiga vrak.

Volvo 240 är i det första stadiet och därför är mitt exemplar i ett känsligt läge. Den är fin, men har skavanker om man tittar närmare och den fungerar maskinellt oklanderligt.

Den är helt klart i riskzonen för att bruksas ner till totalskabbigt skick. Hoppet står till att tiden som vi använder den som projektbil är en vändpunkt. Det är därför jag försöker hitta de originaldelar som saknas.
Taggar: Projektbilar

Kommentarer

#1
Martin Olofsson
2010-03-04 17:04

Hej! Kul bild, man är ju glad att det inte var på riktigt.

#1
carl industralist
2010-03-04 19:31

Var är Claes med INFO om 9000? Lite less på 240:ian nu... ;-)

Carl SAABISTA

#1
EMILHAMMARLUND
2010-03-05 00:45

Nej, en 240 blir man aldrig trött på.

#1
Per Nilsson
2010-03-12 20:39

Att svina ner en Volvo 240 om så bara i fotoshop har för länge sedan passerat gränsen för vad som är roligt.
Inga dumheter mer. Är prenumerant.
Bara fylliga reportage om 240vård.
Sist men inte minst en 240 körs med värdighet och stil. Ska man sladda runt och ha "kul" ska det göras med någon annan (vilken som helst) bil än Volvo 240. Att plåga en 240 är defenitivt inte ett uttryck för sann glädje.
För eller senare tar man sig vatten över huvudet och åker in i en trottoarkant, snövall, lyktstolpe, eller ner i ett dike och då kan man i allafall vara glad att 240:in står hel och fin hemma. Sedan är man lite rädd att "buset" ska dra sig till modellen och ge den ett negativt oförtjänt rykte.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.