Bild
Nästa artikel

Godis i väntan på något gott

KLASSIKERKAMPEN

Claes räknar kallt med att när som helst få en Saab 9000 i retur. Under tiden passar han på att redogöra för små inköp och generösa gåvor.

Frånvaron av Klassikerkampens Saab 9000 har spridit en dov stämning på redaktionen, särskilt i Saablägret. För att inte helt tappa geisten har små tröstköp gjorts. Även en generös gåva kan räknas in bland godiset.

Först behövdes en affisch för att lätta upp stämningen. Saab gjorde ett flertal kring lanseringen av 9000, men frågan är om inte den här är maffigast. Civil biltillverkning och statlig försvarspolitik i skön förening - och därtill senaste Scanian och civilflygplanet SF 340. Those were the days.

Man saknar bara en friggebodsstor dator tillverkad av Data-Saab, men de kanske var bortrationaliserade vid den här tiden.

Snyggt, inte minst med tanke på att bilden togs långt före den digitala revolutionen.

Dessvärre fanns det ingen vägg att sätta den på på jobbet. Men på Eric Lunds rum satt den helt perfekt. Eric är en sann 9000-älskare.

Nästa glädjeämne: Clarionradion. Fredrik Nyblad kan hålla på med sina landstingsdesignade klossar. Saab hade en slick Clarion för originalmontage. Till slut behagade rätt modell dyka upp på Tradera och den blev min för strax under en tvåhundring.

Slutligen, dekalen. Ah, vilken goding. En klisterdekal för bakrutan med texten SAAB TURBO "IN THE LONG RUN" 100 000 KM AT 213 KM/H. Bilden föreställer naturligtvis rekordkörningen på racerbanan Talladega.

Jag fick den av en Saabentusaist vid senaste träffen i Trollhättan. Jag han aldrig uppfatta ditt namn, men jag blev väldans glad för gåvan.

Nu vill man gärna ha en bil tillbaka!
Taggar: Projektbilar

Kommentarer

#1
Lollo
2010-04-08 20:27

Det var så lite Klas, Lollo var namnet.

#1
Morgan Eklöf
2010-04-09 00:46

Nej, vid den tiden hade Datasaab för länge sedan förvandlats till Ericssons PC-utveckling, och det värsta debaclet med katastrofen step/one var redan avklarat.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.