Bild
Nästa artikel

Månaderna utan r som i radio

KLASSIKERKAMPEN

Nu har Fredrik införskaffat inte mindre än tre radioapparater till sin projektvolvo. Men ingen passar!

Min projektbil i Klassikerkampen, en Volvo 240 DL 1986 saknade radio när jag köpte den.

Att komma över en original kassettradio på Tradera borde bli billigt och enkelt trodde jag.

Först vann jag auktionen om en Volvo CR303X. En krona för radion och 150 kr för frakten blev billigt, men radions plastram hade inte klarat frakten utan hade gått sönder i ett hörn. Säljaren var vänlig nog att kreditera mig, så radion kostade åtminstone ingenting. Men när jag visade upp den för Installationsproffsen tvärs över gatan från där vi har Klassikers redaktion kom domen snabbt: Den där radion passar 300- eller 700-serien, inte 240.

Efter min förra bloggartikel om mitt radioproblem kom flera tips om auktioner på Tradera. Men vänligast var Dan Brodin i Junsele. Han lovade att leta fram en radio som han hade liggande. Efter en vecka hade han inte bara hittat radion utan även lyckats fixa transport ner till Stockholm från Junsele med en kompis. Fantastiskt snällt!

Jag tog mig och Volvon åter över till Installationsproffsen, där började man låta som en raspig skiva: "Den här radion är inte till en 240…".

Modstulen återvände jag till datorn och till Tradera. Jag vann auktionen om en radio till 240 i NOS-skick. Priset var 265 kronor och säljaren var dessutom vänlig nog att leverera radion till min dörr hemma på Södermalm! Nu, så. Visserligen är radion till lite nyare 240, men nu kan det ju inte gå fel, tänkte jag.

Ny tur till Installationsproffsen, som sa… - att det saknades en ram! Det lät ju bra. Det borde finnas hos stora Volvoåterförsäljaren Bilia i Solna. Men hos Bilia var beskedet att ramar för den nedre platsen för radiomontering utgått, men för det övre stället - där det brukar sitta extramätare - fanns det fortfarande ramar att köpa, men inte i lager.

Nu har jag väntat på min ram i en och en halv vecka, om det här kommer att fungera… Tja, vi får se.
Taggar: Projektbilar

Kommentarer

#1
Vidar
2010-03-29 16:06

Vad är det som är så viktigt att lyssna på? Väderprognosen? För något fartigare än så går knappast ihop med bilen.

#1
Lars
2010-03-29 16:12

Men radio nr 2 är inte den till en Volvo 240 så vet inte jag? behöver ingen monteringsram utan stoppas bara in i hålet och skruvas fast med två stycken storskalliga M5 skruvar från sidorna bakom mittkonsollens täcksidor.

#1
Lars
2010-03-29 17:34

Tycker inte du skall sätta den där uppe, mest klassiskt och snyggast är att ha den där nere precis som när bilen levererades ny. Uppehålet känns ju som de där fälgsidorna du precis ratat, dvs eftermarknadsmässigt.

#1
Eric Tilly
2010-03-29 20:00

Den andra på bilden ser ut som en Volvo Stereo MDL även om jag inte kan se modellbeteckningen på bilderna. Den är avsedd för Volvo 240/260, inget snack om den saken. Den har ju samma form som det nedre radiohålet och det finns ingen annan Volvomodell som har likadant hål för radion. Så det är bara att knalla över till radiofirman igen. Om de nu hävdade att det var det som var problemet att den inte passade.

#1
Fredrik Nyblad, Klassiker
2010-03-29 23:02

Jo, de hävdade bestämt att den inte passade. De sa att den lutade fel så, det var uppenbart att den inte var för 240. Dags för en second opinion tror jag...

#1
Radio leverantören
2010-03-30 01:16

Klart den passar MDL,en
Är ju gjord för / varit monterad / urplockad
ur en 240 84a
Måste ju vänt ramen uppockner eller nått

Dan,,,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.