Bild
Nästa artikel

Monteringsdags!

KLASSIKERKAMPEN

Det är dags för Fredrik Nyblad att göra sin Volvo 240 lite prydligare. Karosslister, en ny grill och ett emblem väntar på att bli monterade.

Det som drog ner intrycket mest på min projekt-240 var de saknade delarna av karosslisten vid det så kallade hundbenet. Listbitarna hade jag äntligen fått tag i på en skrot.

Efter att ha rengjort karossplåten ordentligt så var det en härlig känsla att få trycka dit de två plastbitarna med hjälp av dubbelhäftande tejp.

Min motståndare i Klassikerkampen Claes Johansson hade påpekat att grillen inte var riktigt hel. I den ena nederkanten hade en bit tagits bort, kanske för att sladden till motorvärmaren skulle kunna sticka ut. Så när jag såg en grill till salu på Tradera så la jag ett snålt tilltaget bud.

Jag fick grillen för en krona och frakten var bara 59 kronor. Två vridknappar senare var den gamla grillen borta och det var bara att lyfta den nya på plats.

Höger framskärm verkar vara bytt, det syns då den vita färgen är i en något avvikande ton, men också på att Volvoemblemet saknas på den sidan.

På min födelsedag, kom min chef Carl Legelius med en fin present: ett par 240-broschyrer och ett emblem. Med lite aceton (kollade först så att inte lacken var dåligt bättrad) rengjorde jag lacken och tryckte sedan raskt det nya emblemet på plats.

Nu börjar det bli ordning på utseendet på min 240!

Kommentarer

#1
Hasse G
2010-03-02 16:25

Signalhornen ser rätt ofräscha ut. Rekonda!

#1
Håkan Gustafsson
2010-03-02 22:44

Så ska det se ut! Seriöst original, det är det som är den varaktiga glädjen när man gör iordning en klassisk Volvo. Sen gör det inte så mycket att kromade kapslar och kromringar egentligen var borta fr o m 1986 modell. Detta är grannt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.