Bild
Nästa artikel

Rub-a-dub!

KLASSIKERKAMPEN

Fredrik Nyblads Volvo 240 har definitivt haft en blankare lack. Dessutom finns det fläckar i lacken, frågan är om det går att få bort dem.

Den vita lacken på min projekt-240 är mattare än ett välanvänt badkar. Här krävs det rubbing. På tak och motorhuv finns det märkliga fläckar som jag förhoppningsvis ska få bort.

Efter att jag använt rubbing över hela karossen så finns det fortfarande fläckar på taket och motorhuven. Ett ögonblicks tvivel drabbar mig om de ska gå att få bort, men så bestämmer jag mig för att köra en andra omgång, nu med lackpolish. Och nu försvinner fläckarna!

Att putsa upp en bil som är så här matt i lacken är verkligen givande! Nu återstår det att fixa upp glansen och svärtan på plastdetaljerna - och det är ingen lätt uppgift.
Taggar: Projektbilar

Kommentarer

#1
Anders
2010-02-19 10:59

Handjagar du bilen? Har aldrig lyckats få något vidare resultat med den metoden, men däremot en hel del vackra rosor!

#1
Fredrik Nyblad, Klassiker
2010-02-19 11:34

Jag säger precis tvärtom, jag får rosor när jag kör med maskin! Fast då ska det sägas att jag har en polermaskin med en rondell, inte två som proffsen säger att man ska ha!

#1
Henrik Holmedal
2010-02-21 22:53

Måste bara tipsa om Sonax Plastic restorer gör underverk för plastdetaljerna. Kan inte leva utan min flaska. Ger ett förseglande skydd som håller. Inte alls som tunt vinylmedel.. Lycka till med pärlan!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.