Bild
Nästa artikel

Skrotpremie!

KLASSIKERKAMPEN

Fredrik Nyblad letar på Internet efter de två lister som saknas på hans Volvo 240. Till slut inser han dock att det enklaste sättet är att leta IRL, in real life, på en skrot!

En av de saker som drar ner intrycket på min Volvo 240 mest är att den sista delen av den karosslist som infördes i och med 1986 års modell saknas på både höger och vänster sida.

Jag har sökt efter karosslister på Bildelsbasen.se, men tyvärr var det väldigt svårt när den förklarande texten om vad det är för del lyder: List VB. Därför började jag istället leta efter skrotar med många demonteringsobjekt.

Högåsens Bildemontering i Karlskoga visade sig ha inte mindre än elva Volvo 240 av rätt årsmodeller. Så när jag och min familj skulle besöka mina svärföräldrar i grannkomunnen Kristinehamn planerade jag diskret in ett stopp i Karlskoga.

Humöret i baksätet var kanske inte på topp när vi äntligen kom fram, jag hade först lyckats köra hela vägen till Degerfors Kommun och sedan äntligen hittat den slingrande långa vägen till Bildemonteringen. Men mitt humör blev desto gladare av att se den långa raden av möjliga donatorer.

Med hjälp av en skruvmejsel fick jag snabbt loss den lilla plastdelen som sitter vid hundbenet på karossen. När jag ändå var i farten så kom jag på att jag skulle köpa ett täcklock för instrumentbrädan, då skulle jag kunna ta bort varvräknaren av okänt märke som sitter där och kanske sälja den på Tradera.

Jag funderade på vad de tre små plastbitarna skulle komma att kosta när jag väntade på att få hjälp vid kassan hos bildemonteringen, men svaret var snabbt: "Ta du det där."

Jag trodde aldrig jag skulle få anledning att citera modebloggaren Blondinbella, men nu har jag det: "Alla bloggare tar ju emot gåvor!".
Taggar: Projektbilar

Kommentarer

#1
Tomas Åström
2010-02-23 15:20

Jag rekommenderar lyssning på "När jag blir en miljonär" på klassiska barnskivan Goda´ Goda´ från 1969 för både far och son. Jag brukar ibland åka till Skrotbolaget i Uppsala där det ofta finns några äldre (70-talet och bakåt) objekt. Jag har faktiskt hittat grejer till min Volvo 164 några gånger. I somras ville jag ta med en hel BMW 502 (jo, det är sant - en barockängel på skroten!) men det skulle vara för krångligt...

#1
Danne
2010-02-25 11:57

Sådan entusiast och inte ens medlem i Svenska 200 Klubben ???*s* // Danne Engberg Grundare av Svenska 200 klubben

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.