Bild
Nästa artikel
Återseendet

Återseendet

Arnes backspegel

En långfilm skulle spelas in 1977, Mackan skulle den heta och några scener skulle inspelas på Gubbängens speedwaybana.

Handlingen skulle ha 50-talsanknytning och då behövdes det några gamla speedwayhojar av fabrikat Jap. Jag hade min gamla hoj nerplockad men med hjälp av min kompis Torbjörn Harrysson plockades den ihop på nolltid och fick en av huvudrollerna i filmavsnitten från "Gubbis" Efter inspelningen såldes hojen och glömdes bort.

Cirka tio år senare ser jag en annons i "Gula Tidningen"  Ett antal äldre speedwaycyklar säljes billigt. Jag blir nyfiken och ringer direkt. Personen som svarar är inte speciellt glad, inte ville han sälja sina kära speedwayhojar telefonen hade gått varm. Några kompisar ville skoja med honom. Jag frågade om han visste vem som hade kört hojarna. Svaret blev överraskande: På en hoj står det Arne Schelin, Eldarna. Jag och min kompis Kjell Pettersson tog en tur till Roslagen för att på nära håll få återse den gamla Japen men nu tillsammans med ett helt gäng Japar.
Återseendet

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.