Bild
Nästa artikel
Bilmuseet som försvann

Bilmuseet som försvann

Arnes backspegel

Arne går på bilmuseum och får köpa loss lite grejer. Synd bara att det inte gick in i husvagnen …

Jag har några gånger besökt bilmuseet i Gillstad inte långt från Lidköping. Bilderna är från 1971 och flickan på bilderna är min dotter Susanna. Tyvärr så tog jag inga bilder inne i de ganska mörka lokalerna men de unika och i till största delen orenoverade bilarna var intressanta. Även mopeder och radioapparater fanns att beskåda.

När jag i slutet av 1980 talet gjorde ett nytt besök kunde jag efter viss övertalning få köpa en utställd cykel med Victoria påhängsmotor. Museet skulle tydligen läggas ner. Tyvärr så krävdes det även att övertala mitt resesällskap, min dåvarande sambo och hennes två barn. Det blev nobben, husvagnen var redan tillräckligt fullpackad.
Bilmuseet som försvann

Kommentarer

#1
Bozze Lundgren
2015-09-07 17:02

Var där i början av 60-talet. Råkade ramla på det när vi var på hemväg med yrkesskolans skolresa efter besök på Volvo och Saabs fabriker. Några år hade dom veteranmarknader där.

#2
Jacob Munkhammar
2015-09-08 00:15

Det ska ha funnits en Tatra där. Vilken modell råder det delade meningar om. Jag är intresserad av info om vad det var för en. Kanske t.o.m. någon har ett foto?
/Jacob, Svenska Tatra-registret
tatraregistert (at) gmail.com

#3
Jacob Munkhammar
2015-09-08 00:17

Det skulle så klart vara:
tatraregistret (at) gmail.com

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.