Bild
Nästa artikel
Bilskrotning live

Bilskrotning live

Arnes backspegel

Ett utdraget tut hördes från Gubbängens motorbana. Någon hade kört utav helvete.

Gubbängens speedwaybana besökte jag ofta, mestadels som funktionär vid speedwaytävlingar men även som publik då andra evenamang gick av stapeln.

1970 kom Hell Drivers på besök, en stuntgrupp troligen från Tyskland. Opel Rekord visade sig vara lämplig att använda om man bara ville nöta på två däck. Sedan blev det dags för det sorgliga nämligen förstörningen av ganska fina bilar. En Borgward Isabella sladdar runt på banan för att avsluta med ett hopp.

Nästa bil var en Simca Aronde som även den flängde runt på banan för att via samma ramp flyga rätt in i den numera fula Borgwarden. Som straff fick Simcan genomlida samma öde som Isabellan nämligen invänta nästa bils närkontakt, en Fiat 1100 kraschar in i Simcan och lyckas träffa knappen till signalhornet varvid fem minuters tutande blev följden, kanske var det månne ett nödrop?
Bilskrotning live
Bilskrotning live
Bilskrotning live
Bilskrotning live

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.